info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ da Çözüme Evet Koalisyonu Kuruldu

Tekirdağ da kurulan çözüme evet koalisyonu ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Tekirdağ'da kurulan çözüme evet koalisyonu ilk toplantısını gerçekleştirdi.
 
Koalisyon adına açıklama yapan Av. Egemen Güngör, "Türkiye'nin yıllardır kanayan bir yarası olan kürt sorununda tarihi günlerden geçiyoruz. Ülkemizde sorunun çözülmesi için tarihi adımlar atılıyor. Sorunun başladığı günden bu yana ilk kez, çözüm kapısı bu kadar net bir şekilde aralandı" dedi.
 
Tekirdağ'da merkezde kurulan oluşumun bölgede daha aktif olarak faaliyetlerine devam edeceğini belirten Güngör, "Sosyal medyayı da etkin bir şekilde kullanarak gençlerimize ulaşmaya çalışacağız, karşıt grupların tutum ve davranışları bizleri çizgimizden alı koyamayacak. Bizler artık ülkemizin insanlarının ölmesinden bıkmış kişiler olarak çözüm sürecini önemsiyoruz. Çünkü biliyoruz ki çözüm yolunda atılan her adım, ölümün bu topraklarda yarattığı kasvetli havanın bir kadar olmadığını herkese gösterecektir. Biz, çatışmaların sona ermesi ve diyalog sürecinin gelişmesi kimin işine yarar diye soru sormuyoruz. Bu çatışmazlık ortamı; ölümlerin son bulması anlamına gelir, biz bunu önemsiyoruz." dedi.
 
Çözüme açık olduklarını kaydeden Güngör, "Bizler çözüm için atılan adımları desteklemek ve çözüme engel olmak isteyenlere, "Bizler bu topraklarda yaşayan insanlar olarak barıştan yanayız diyebilmek için yola koyuluyoruz. Çözümü savunan milyonların sesi olmak için hep beraber harekete geçiyoruz. Trakya Bölgesi, son otuz yıldır ülkemizde yaşanan çatışma sürecinin doğrudan sonuçlarını ekonomik ve manevi anlamda yaşamış bir coğrafyadır. Evlatlarını kaybetmiş olmanın yanı sıra, gelişmesini, refahını ve kalkınma hızını kaybederek de bedel ödemiş, kamu yatırımlarından payını da hakkıyla alamamıştır. Şimdi, tarih yeni bir aşamaya ulaşmaktadır çatışma ve çözümsüzlük yerini kalıcı bir barışa ve refah ortamına bırakmaktadır. Artık tüm kimliklerin ortak geleceğinin eşitlik içinde inşası için, bu can alıcı meselenin çözümüne katkı sağlamanın insanlık borcu olduğuna inanıyoruz" diye belirtti.