info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ da Denize Akan Kanalizasyona Tepki

Tekirdağ Değirmenaltı Mahallesi sakinleri Dereağzı mevkiinde denize akan fosseptik nedeniyle yüzemediklerini belirttiler.

 

Tekirdağ'ın Değirmenaltı Mahallesi sakinleri, yaklaşık 2 kilometrelik sahil şeridinde denize akan fosseptiğe tepki gösterdi. Yıldız Palaser, mahalleliler adına deniz kenarında yaptığı basın açıklamasında, Değirmenaltı Mahallesi ve Dereağzı mevkisinde bulunan kumsalda denize giremediklerini belirtti. İki yıldır bu mahallede oturduğunu anlatan Palaser, 'Dere ve kanalizasyonun kirliliğinden çok rahatsızım. Buradaki kokudan ve sineklerden dolayı sorun yaşıyoruz. Bir kere burada denize girdim ve rahatsızlandım. Denize dökülen dereden de pislik akıyor. Yetkililerin bu duruma çözüm bulmasını istiyoruz' dedi.
 
Tekirdağ Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürü Şeref İkbal ise fosseptiğin denize akma nedeninin teknik arızalardan kaynaklandığını ifade etti. İkbal, şunları kaydetti: 'Değirmenaltı'nda deniz kenarında fosseptiğin toplandığı bir havuz var. Burada toplanan fosseptik pompayla başka bir yere aktarılıyor. Ancak, pompanın arızalanması durumunda denize fosseptik akabiliyor. Fosseptik denize sadece pompaların teknik arızası sonucunda akıyor.'