info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ da Denize Düşen Taksinin Ön Camına Darbe Var Mı?

Ön camın 2,5 mt iskele üzerinden denize düşmesiyle bu hale gelemeyeceği söyleniyor

Tekirdağ da Denize Düşen taksinin ön camına darbe var mı ?

Geçtiğimiz gece Tekirdağ merkezde “Eski iskele” olarak bilinen şu an TDİ işletmesi tarafından çalıştırılan ve Bandırma - Erdek - Marmaradası - Avşa ve Karabiga arasında çalışan Yener-C, Saraylar, Özkaptan, Yavuznaz, Ömer Kaptan feribotlarının çalışmaları 2009 yılında, o günün müsteciri Akport tarafından anlaşma ile çalışmaya başladılar.
 
Tekirdağ liman başkanlığı tarafından AkPort şirketinin çalışma izni iptal edildikten sonra, iskeleler TDİ ye devir edildi. Bu devir sonrası yeniden izin verilen ve bir takım şartların uygulanması zaruri olan bu iskelede hiçbir tedbir alınmadığından, çalışma yapan gemi görevlileri, iskele işletmesi olan TDİ görevlileri taşeron olarak gözüken AkPort görevlileri gece saat 03:30 da geminin yanaşmasıyla birlikte gemiden çıkan araçlara iskele üstünde yeterinde görevli olmadığı yetkililerce açıklandı.
 
Sadece geminin yanaştığı yerde bir direğin üstünde projektör lamba bulunduğu diğer kısımlarda ise olmadığı görüldü. Gemiden tahliye esnasında arka kısmında bulunan bir kamyon, 41 E 7190 plakalı denize düşen taksi ve çeyiz eşyası taşıyan Mehmet Bingöl ün kullandığı 50 LD 189 plakalı kamyonet feribottan çıktıkları anda denize düştüğü telaşına kapılan iskele üstünde bulunanlar hemen olayı polise bildirdiler.
 
Bu arada gemi yanaşmasıyla ilgili kaptan köşkünde bulunan Rafet Pala da iskele üstüne inerek olayın oluş şeklini araştırdı. Cesetlerin çıkarılması sonrası saat 04:30   da temin edilen vinçle denizden çıkarılan taksinin ön camı tamamen ezik olduğu görüldü. Bu camla ilgili Tekirdağ yeni Sanayi sitesinde bulunan Kımız Cam yetkilileriyle görüştüğümüzde bu aracın ön camının 2,5 mt iskele üzerinden denize düşmesiyle bu hale gelemeyeceğini, arabanın ön camının mikalı olduğu ve büyük bir darbe ile bu hale gelmiş olabileceğini açıkladı.
 
Tekirdağ Cumhuriyet Savcılığı bu gün olay mahallinde yapmış olduğu inceleme ve bilgilerin toplanması için keşif yapıldığı görüldü. Bizde gazetemiz olarak olayın aydınlatılması ve bu feci kazada hayatını kaybeden 4 kişinin ölüm sebebini çözmek adına bu yönde de araştırmaların yapılarak araç üzerinde bilir kişiler tarafından teknik inceleme yapılmasını bekliyoruz.
 
Olay gecesi denizden çıkarılan cesetlerin olay yerinde yer alan müdahale eden görevlilerce ilkel koşullarda bellerine ip bağlanarak iskele üzerine çekilmesi ise ayrı bir tepki konusu oluşturdu.
 
Tekirdağ emniyet Müdürlüğü deniz polisi dalgıçları ve Tekirdağ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünden gelen dalgıçlar hemen zaman kaybetmeden suya girerek aracın aramasına büyük bir özveriyle katıldılar.
 
15 dk suyun içerisinde aranmanın devam etmesi dip sularının karanlık ve bataklık olmasına rağmen iskele den 50 mt açıkta ters dönmüş vaziyette aracı buldular. Kapıları kapalı olan taksinin içerisinden ilk çıkarılan 2 kişi hemen iskele üstüne alınarak 112 ambulansla ile Tekirdağ Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadıkları belirtildi.
 
Dalgıçların tekrar suya dalarak aracın içerisinde yer alan 2 kişinin koltukların arasına sıkışmış olduğu ve sürenin 25 dk geçmiş olmasından ötürü 2 cesedinde ex olmuş olduğu tespit edildi. Çıkarılan cesetler iskele üzerinde 1,5 saat cenaze aracını beklediler, gelen araçla Tekirdağ Devlet Hastanesi Morguna gönderildiler.
 
İzmir Ödemiş İlçesi tapu sicil müdürlüğünde görevliyken Afyonkarahisar ili Bolvadin ilçesi tapu müdürlüğü atanan Ali Ahmet Gülhan (51) ile eşi Zeynep Gülhan (45) aslen Siirt Pervarili olan Konya Beyşehir ilçesi Bay avşar kasabasına kayıtlı emekli öğretmen ve sürücü Vecdet Eriş (53) ayrıca Eşi Em .Öğrt. Aysel Eriş (49) araç içinde sulara gömüldüler.
 
Araçtan ilk önce çıkarılan Aysel ve Necdet Eriş çıkarıldıkların da  yaşam belirtileri olduğundan hiç zaman kaybetmeden ambulansa alınarak Devlet Hastanesine götürüldüler. Diğer 2 kişide Ali Ahmet Gülhan ve Eşi Zeynep Gülhan olaydan 30 dk sonra denizden çıkarıldılar. İskele üstünde duran 50 LD 189 plakalı Mehmet Bingöl ün kullandığı kırmızı kamyonet ile Lüleburgaz da görevli uzman çavş. Mustafa Gülhan(26) 5 Şubat da nişanlanmış, 3 öncesi Nikahlanan ve 23 haziranda da düğün hazırlıkları yapan , İzmir Ödemiş ilçesinde bir mağazada çalışan Selvi Eriş (25) anneleri ve babalarını kaybetmelerinin üzüntüsünü yaşadılar.
 
Uzman çavuş Mustafa Gülhan olayın şokuyla denize atlayarak çaresizlik içinde ailesini kurtarmak için mücadele ettiyse de  herhangi bir yardım sağlayamadı. Eşi de çaresizlik içinde Anne ve Babasını kaybetmesinin acısıyla hıçkırıklara boğuldu.  Eşinin ve polislerin sakinleştirmesiyle olay yerinden hastaneye gönderildi.
 
Bu olayla ilgili kusuru bulunan kişi veya kurumların Tekirdağ Cumhuriyet savcılığınca biran evvel nedenlerinin araştırılması ve sorumluların bulunması  ve meydana gelen elem kazanın oluş şeklinin araştırılarak açığa çıkarılması kamu vicdanını rahatlatacaktır.
 
Otopsileri yapılan Gülhan çiftinin cenazeleri memleketleri Konya’nın Beyşehir ilçesine bağlı, Bayavşar kasabasına. Eriş çiftinin cenazeleri defnedilmek üzere bugün İzmir’in Ödemiş ilçesine gönderildi.