info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ da Fransız Dili ve Edebiyatı Öğrencileri Fransa yı Kınadı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddedilmesini suç sayan yasa teklifinin, Fransız Ulusal Meclisi nde kabul edilmesini protesto etti.

 

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddedilmesini suç sayan yasa teklifinin, Fransız Ulusal Meclisi'nde kabul edilmesini protesto etti. 
 
Rektörlük binası önünde toplanan Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi 100 genç, Türk bayrağı açıp, Türkçe ve Fransızca 'Cezayir'i unutma', 'Geçmişimiz tertemiz' pankartları açtı. Grup adına basın açıklaması yapan bölümün 4'üncü sınıf öğrencisi Mustafa Hatip şöyle konuştu: "1915 olayları bahane edilerek Fransız Ulusal Meclisindeki temsilcilerin oylarıyla, bütün bir ulusun tarihinin, düşünce, ifade, bilimsel ve akademik özgürlüklerin mahkum edilmesini şiddetle kınıyor, yapılan bu yanlışlığın onarılmaz sonuçlar doğuracağı inancını taşıyoruz. Tarihin bile utanç duyacağı böyle bir yasa karşısında biz Fransız Dili ve Edebiyatı öğrencileri olarak utancımızı, Fransız siyasetçilerinden kaynaklanan tutum karşısındaki hayal kırıklığımızı ifade ediyor. Büyüklüğümüz, onurumuz ve dik duruşumuzdan hiçbir ödün vermeden, insanlığa özgü, akademik ve bilimsel ölçütler çerçevesinde sonsuza dek bu ve buna benzer çağdışı girişim ve yasalarla savaşacağımızı Türk, Fransız ve dünya kamuoyuna yüksek sesle duyuruyoruz." 
 
Basın açıklamasının ardından öğrenciler dağıldı.