info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ da kuvvetli yağış: 5 kişilik aile kayıp

Tekirdağ ın Saray ilçesinde kuvvetli sağanak yağış su baskınlarına ve hasara neden oldu.

Tekirdağ daki kuvvetli sağanak yağış nedeniyle Saray ilçesinde sular altında kalan bir çiftlikte 5 kişilik bir aileden haber alınamıyor.
İlçeye bağlı Bahçeköy ve Güngörmez köyleri, bölgedeki derinin taşması sonucu sular altında kaldı. Güngörmez Köyü yakınlarında bulunan ve sular alıtnda kalan bir çiftlikte çalışan aynı aileden 5 kişiden haber alınamıyor.
Saray İlçesi ne bağlı Bahçeköy ve Güngörmez köylerinin yakınından geçen Kambursöğüt Deresi, aşırı yağışlar nedeniyle bugün 03.30 sıralarında taştı. Taşkın, iki köydeki çok sayıda evi sular altında bıraktı. Bazı ağıllarda bulunan büyükbaş hayvanlar telef oldu.
Güngörmez köyü yakınlarında bir çiftlik evinde hayvan bakıcılığı yapan Fatih Çakar (40) ve eşi Handan Çakar(30) ile çocukları Büşra(12) Berna(8) ve Afra Çakar dan haber alınamıyor. Çakar ailesinin kurtarılması için bölgeye çok sayıda Sivil Savunma ekibi sevk edildi, arama kurtarma çalışmaları sürüyor.
CNN TÜRK e konuşan Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban da kayıp aileyi arama kurtarma çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü belirtti.
Meteorolojik uyarı!
Tekirdağ ile Çorlu çevrelerinde bu gece fırtınayla birlikte kuvvetli gök gürültülü sağanak bekleniyor.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü nden yapılan "meteorolojik uyarıda", Tekirdağ il merkezi ile Çorlu çevrelerinde bu gece saat 03.00 a kadar yağış anında oluşacak fırtınayla birlikte kuvvetli gök gürültülü sağanak beklendiği belirtildi.
Uyarıda, vatandaşların su baskını, çatı uçması ve yıldırımlara karşı dikkatli olmaları istendi.