info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ da öğretmen sobadan sızan gazdan hayatını kaybetti

Tekirdağ da öğretmen sobadan sızan gazdan hayatını kaybetti

Tekirdağ merkez orta cami mahallesi çınarlı çeşme sokak evrim apartmanı 2. Katta oturan cumhuriyet ilkokulunda görevli öğretmen Saadet Dilek Artagan(47) ile Malkara MYO gıda teknolojileri bölümü 2. Sınıf öğrencisi Aysel Ceren Dormul(21) bacadan sızan gazdan zehirlendiler.

Emrim apartmanda doğal gaz olmasına rağmen bulunduğu dairede doğalgaz bağlatamayan ve eşinden ayrı kızıyla berber yaşayan öğretmen Saadet Dilek Artagan, gece aşırı soğuk sebebiyle sobayı yakmak istedi. Ancak sobanın uzun zamandan beri yanmaması sebebiyle bacanın çıkışına konulan kapak duman çıkışını engelledi. Dumanın geri teptiğini fark eden Artagan yeğeni Figen Erdoğan’ı arayarak bacanın geri teptiğini ve bir baca temizleyicisinin bulunmasını istedi. Yeğeni de dayısı Ferhan Erdoğan’a haber verdi. Eski bir itfaiye emeklisiyle görüşülmüş ancak gece geç sati olduğundna ötürü çatıya çıkamayacağını belirten  emekli itfaiyeci, sobayı kullanmayın sabah bakarız demesi üzerine, elektrik sobası kullanan Artagan ve kızı Dormul uykuya yatarlar. Sabah kendilerinden haber alınamaması üzerine komşuları durumu polise bildirmeleri üzerine, olay yerine gelen polis çilingir marifeti ile kapıyı açtı. Ve genç kızın yerde yattığını anne Saadet Dilek Artagan’ın da gazdan etkilenerek zehirlendiğini ve hayatını kaybettiği olay yerine gelen 112 ekipleri tarafından tespit edildi. Bu arada Aysel Ceren Dormul 112 acil ambulansta görevliler tarafından hemen oksijen verilerek Tekirdağ Devlet hastanesine kaldırıldı.

Hayati tehlikesinin olmadığı belirtilen Aysel Ceren Dormul’un tedavisine devam ediliyor. Olay yerine gelen nöbetçi cumhuriyet savcısı yapılan inceleme sonrası hayatını kaybeden Saadet Dilek Artagan’ı İstanbul adli tıp kurumuna sevk etti. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Tekirdağ Millieğitim camiasına Cumhuriyet ve Süleymanpaşa ilkokulunda görev yapan meslektaşlarına, öğrencilerine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz