info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ da Osmanlı dan kalan hamam kapatıldı

Tekirdağ ın merkeze bağlı İnecik köyünde, Osmanlı döneminden kalma 3 asırlık hamam, bakımsızlıktan çökme tehlikesiyle karşı karşıya kalınca, kapatıldı

Tekirdağ kent merkezine 20 kilometre mesafedeki İnecik köyünde, 1700 lü yılların başında yapılan tarihi hamamın, rivayete göre inşasının bir gecede tamamlandığı ve bu yüzden "erenler" adının verildiği dile getiriliyor. İnecik Köyü Muhtarı Mehmet Güner, köyün tarih kaynaklarına göre ilk kez M.S 44 yılında yerleşim alanı olarak kullanıldığını söyledi.

Güner, 300 yıllık geçmişe sahip olan ve 8 bölümden oluşan hamamın asırlar boyu kullanıldığını, ancak son dönemde ekonomik nedenlerden dolayı kimsenin işletmesini üstlenmediğini ve atıl durumda kaldığını ifade etti. Hamamın, iç bölümlerinde yer yer çökmelerin, kazan bölümünde ise yıpranmaya bağlı yıkıntıların olduğunu anlatan Güner, "Benden önceki muhtar arkadaşlar, tarihi hamamın onarılması ve restore edilmesi için ilgili kurumlara başvuruda bulunmuş. Ancak restore için devlet ödeneği bu güne kadar çıkmadı" dedi.

Osmanlı dan kalan ve günümüze kadar gelen tarihi hamamın, koruma altına alınmasını istediklerini belirten Güner, köy sakinlerinin kendi imkanları ile zaman zaman hamamın yıkılan bölümlerini onardığını ancak bugün atıl kalınca çökme tehlikesinin olduğunu kaydetti. Tekirdağ Etnografya Müzesi Müdürlüğü yetkilileri ise, İnecik köyündeki tarihi hamamın restore edilmesine ilişkin bir talebin kendilerine ulaşmadığını bildirdi.