info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ da Santral Tepkisi

Çevreciler İğneada beldesinde nükleer santral kurulmasına tepki gösterdi.

Kırklareli'nin Demirköy ilçesinde bir grup çevreci, İğneada beldesinde nükleer santral kurulmasına izin vermeyeceklerini belirterek eylem yaptı. Demirköy ilçesindeki Atatürk Parkı'nda toplanan grup, ellerinde rüzgar gülleri ile nükleer karşıtı olduklarını söylediler.

 
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinden öğretim üyesi Prof. Dr. Kenan Kaynaş, grup adına yaptığı açıklamada, kamuoyunda İğneada beldesine nükleer santral kurulacağı haberlerinin kendilerini rahatsız ettiğini ve kesinlikle buna izin vermeyeceklerini dile getirdi.
 
Bu bölgenin doğa harikası bir yer olduğunu ifade eden Kaynaş, şöyle konuştu:
 
''Amacımız küresel düşünüp yerelde ne yapabiliriz düşüncesindeyiz. Kaz Dağları da, Istrancalar da bizim sorunumuz. Bu doğal kaynakların heba edilmemesi gerektiğini, gelecek kuşaklara miras bırakılmasını, sağlıklı nesillerin devamlılığını istiyoruz. Nükleer enerji santrali bu bölgeye yapıldığı takdirde bu güzellikler yok olacak.
 
Üç nükleer santralden elde edilebilecek enerji eğer kaçak kullanımlara bir son verilirse zaten karşılanacak. Bu sebeple önce kaçak enerji kullanımlarını engellemek öncelik olmalı.''
 
Grup, basın açıklamasının ardından ilçeden ayrıldı.