info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ da Tehlikeli sandal sefası

Tekirdağ da Marmara Denizi ne sandalla açılan gençler, adeta tehlike ile burun buruna sandal sefası yapıyor.

Özellikle hava sıcaklıklarının artması ile kiralık sandallara vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Tekirdağ da balıkçı barınaklarından kiraladıkları sandallar ile denize açılan gençler can yeleği giymeden deniz üzerinde tehlikeli bir yolculuğa çıkıyor.

Limandan yaklaşık 500 metre uzağa kadar giden gençler, sandal üzerinde ayaklanarak yer değiştirip deniz düşme ve boğulma tehlikesi ile karşı karşıya kalıyor. Bu konuda balıkçıların defalarca uyarıldığını ifade eden emniyet yetkilileri, sandal kiralayanların 2 kişiden fazla olmaması ve mutlaka can yeleği giymeleri gerektiğini söyledi. Geçtiğimiz yıl bir kişinin sandaldan düşerek öldüğünü hatırlatan yetkililer, tedbirsizce sandalla denize açılanların idari para cezası ile cezalandırılacağını kaydetti.

Sandalları özellikle gençlere kiralayan balıkçılar ise gençlerin yelek giymek istemediğini, denize açılmalarının ardından yelekleri çıkardıklarını belirtti. Tehlikelerin farkında olmadan denize açılan gençler ise Marmara Denizi nde sandal sefası yapıyor.