info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ da Termik Santral Yapılıyor

Malkara Ticaret Odası Başkanı Ümran Bilgin, "Termik santral kurulumunda olmazsa olmazlarımız var." dedi.

Malkara Ticaret Odası Başkanı Ümran Bilgin, "Termik santral kurulumunda olmazsa olmazlarımız var ve bizler ilçemizin yaşanabilir bir havası olmasına, ucuz enerjiye, tarıma 'evet' diyoruz" dedi.  
 
Bilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede yapılması düşünülen termik santrali  en modern şekilde inşa etmek istediklerini kaydetti.   
 
Termik santralin çevresinde seraların da oluşturulmasını istediklerini belirten Bilgin, şunları söyledi:   
 
"Termik santral kurulumunda olmazsa olmazlarımız var. Bizler ilçemizin yaşanabilir bir havası olmasına, ucuz enerjiye, tarıma 'evet' diyoruz. Yapılması düşünülen termik santralin en modern şekilde inşa edilmesini istiyoruz, termik santralin etrafında seraların yapılmasını istiyoruz.  Malkara halkının bu seralarda çalışmasını, üretmesini istiyoruz, bu seralarda kış aylarında da üretim yapılacağı için buharın, sıcak suyun tarım sektörüne ucuz verilmesini istiyoruz." 
 
-Akışkan yataklı sistem ile yapılmalı  
 
İlçedeki madencilerden Erkan Pullukçu da kurulması düşünülen termik santralin dünya üzerinde en son sistem olan akışkan yataklı sistem ile yapılmasını istediklerini belirterek, tarım arazilerinin tekrar kullanılabilir hale getirilmesi gerektiğini ifade etti.  
 
Pullukçu, şöyle devam etti:    
 
"Bizler, kömürü aldığımız araziyi tekrar tarıma kazandırıyoruz ve her yıl binlerce ton mahsul alıyoruz. Yapılacak termik santralin ısı, enerji, iş gücü ve ekonomiye katkısı çok büyük olacaktır. Ama bu çevrede yaşayanların da hayatlarını devam ettirmesi gerekiyor. Yapılacaksa en iyisi ve en zararsızı yapılsın. Bunun örnekleri Çan'da ve daha ileri teknolojisi olan Eskişehir'de var."