info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4049
Dolar Satış
:
32.4632
Euro Alış
:
34.4266
Euro Satış
:
34.4887
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ da Yamaç Paraşütü Turizmi

Tekirdağ ticaret ve sanayi odası, bölgedeki yamaç paraşütü turizminin uluslararası alanda tanıtımını yapacak

Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) olağan Meclis toplantısını Şarköy de gerçekleştirdi. Turistik bir motelin tesislerinde yapılan toplantıya, Meclis Başkanı Ali Üner, Genel Sekreter İrfan Ekici, oda yönetim kurulu, meclis üyeleri ile Şarköy, Mürefte ve Hoşköylü işadamları katıldı.
TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yurdanur, dünyada yaşanan mali krizin, Türkiye deki etkilerini bertaraf etmek için sanayici ve yatırımcıya büyük sorumluluklar düştüğünü kaydetti.
Tekirdağ ın, gün geçtikçe gelişen bir Avrupa kenti olduğunu ifade eden Yurdanur, bölgenin en gözde yamaç paraşütü parkuru olarak anılmaya başlanan Şarköy ün Uçmakdere köyündeki Ayvasıl mevkiine butik motel yatırımı yapmak istediklerini söyledi.
Yatırım hizmetini bölge turizminin açılımını sağlamak amacıyla üstlendiklerini ifade eden Yurdanur, şöyle devam etti:
"Biz burada lokanta, otel işletmeciliği yapacak değiliz. Bu yıl o bölgeyi kamulaştırıp yatırımı başlatmayı düşünüyoruz. Bu yatırımın Şarköy, Mürefte ve Hoşköy ün sanayicisine, çiftçisine esnafına faydalı olacağına inanıyoruz."
-"ULUSLARARASI ALANDA TANITIM-
Yurdanur, yamaç paraşütü parkurunun yalnız Tekirdağ, İstanbul ve Türkiye de değil, uluslararası alanda da tanıtımını yapmayı planladıklarını bildirdi.
Bunun için, 3 milyon TL lik yatırım yapacaklarını belirten Yurdanur, yatırıma bu yıl içinde başlanmasını öngördüklerini söyledi. Yurdanur, oda yönetimi ve meclisiyle beraber, istişare toplantılarına İstanbul Ticaret ve Sanayi Odası yönetimiyle devam edeceklerini kaydetti.
Toplantıda ayrıca, Şarköy, Mürefte ve Hoşköy ekonomisine katma değer yaratan, bölgelerinin gelişmelerine destek sağlayan, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası nda 35 yıl ve üzerinde hizmet veren sanayici ve işadamlarına plaket verildi.
Düzenlenen plaket töreninde, 50 yıldır ticaret hayatının içinde olan Şarköylü işadamı Ziya Keresteci ye plaketini Oda Başkanı Mustafa Yurdanur verdi.
Odada, 35 yıl üzerinde hizmet veren işadamları Acar Bağcı, Bilal Camgöz, Hasan Erkan, Ahmet Tekin Keresteci, Selahattin Arslan ve Nazif Tuna ya da plaketleri takdim edildi.
Daha sonra katılımcılar verilen kokteyle katıldı.