info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ da Yeni Adli Yıl Açılış Töreni Yapıldı

Tekirdağ da bu yıl Baro ve Cumhuriyet başsavcılığı tarafından yeni adli yıl töreni Valilik tören alanında saygı duruşu istiklal marşı ve baro başkanı Av. Nevzat Teker ve Cumhuriyet başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk’ün konuşmaları ile başladı.

Baro başkanı Av. Nevzat Teker yaptığı konuşmasında;
 
Tekirdağ barosu ve şahsım adına sîzleri saygı ile selamlıyor. Yeni adli yıl faaliyetlerinin hakimlerimize,savcılarlmıza.avukatlarımıza,yargı çalışanlarımıza,ülkemize,ülkemiz hukukuna yararlı olmasını diliyorum.
 
İnsanların ortak iyiliği için çalışmanın ödülleri vardır. Bu ödüllerin başında .iyi bir toplum uğrunda mücadele vermekten kaynaklanan kişisel tatmin duygusu ve viçdan rahatlığı gelir. Hiç kuşkusuz insanların ortak iyiliği için çalışan kurumları,siyaset kurumu-silahlı kuvvetler ve emniyet örgütü-bürokrasi-kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluş­ları -gönüllü olarak çalışan sivil toplum kuruluşları olarak saymamız doğuru olur.ancak bunlardan olamz ise olmazı yargı organı yargı kurumudur. Nedeni: sadece devletin en temel işlevlerinden birisi olan adalet hizmetlerini başarı ile yürüttükleri için değil-insanların.insanlarımızın ortak iyiliği uğrunda çalıştıkları için
 
Hakimlerimize-savcılarımıza avkatlarımiza ve yargı çalışanlarımıza .baromuz adına en içten teşekkürlerimi sunarım.
 
Geçen yüzyılın ikinci yarısından bu yana çok farklı bir çağda yaşıyoruz. Bu çağ demokrasi çağıdır. Bu çağda kimi hiyerarşiler yıkılmaya, kimi tabular sorgulanmaya, kimi doğru bilinenler yanlış.yanlışbilinenler doğru bulunmaya başlamıştır. Sadece devletler,hükümetler,kurumlar kuruluşlar değil,ekonomi de kültür de.teknoloji de.demokratikleşmiştir
 
Bu bağlamda. Hukukun üstünlüğünü.kuvvetler ayrılığını,başta yaşam hakkı olmak üzere,ifade özgürlüğünü, .din ve vicdan özgürlüğünü,örgütlenme özgürlüğünü.mülkiyet hakkını.diğer temel hak ve özgürlüklerin korunmasını güvence .altına alınmasını temel alan ve adına -anayasal demokrasi- denilen bir demokrasi anlayışı gelişmiştir.
 
Bu neden ile Tekirdağ barosu olarak yasama organından ye bunu oluşturan siyasi partilerden bir talebimiz vardır. Seçim öncesi hepinizin seçim beyannamenizde ülkemizin öncelikli işinin anayasa değişikliği olduğunun tespiti var idi.bu tespit doğru bîr tespit olduğu halde bu güne kadar neden ayak sürüyorsunuz, an a yas a yı gerektiği şekle sokup değiştirmiyorsunuz.lütfen bu konuda ciddi çaba saredip neticelendiriniz.dedi.
 
 
 
TEKİRDAĞ ADLİYE SARAYI İNŞAATI ÇOK YAKINDA BAŞLIYOR.
 
Uzun zamandır Tekirdağ adliyesindeki fiziki yetersizliği haberlerimizle kamuoyu ile paylaşıyorduk. Yaptığımız haberler ses getirdi ve Tekirdağ adliyesinde yaşanan bu duruma çözüm bulundu. Tekirdağ Adliye Sarayı Sahilde yer alan eski cezaevinin oraya yapılacak. Konu hakkında bu gün törenlerde konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Büyüktümtürk şunları kaydetti.
 
Tekirdağ Cumhuriyet başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk de yeni adli yılın ülkemize ve adliye camiamıza hayırlara vesile olmasını diledi. Bütün bu güne kadar beraber çalıştığımız adli ve idari yargıdaki tüm arkadaşlarımızı çalışmalarından dolayı kutluyorum dedi.  Büyüktümtürk; adliye binalarının fiziki yetersizliği içinde zor şartlar içinde görev yapan arkadaşlarımıza ve Tekirdağlılara buradan bir müjde vermek istiyorum. Sahilde yer alan eski cezaevi yerine 19.000 m2 alan üzerine yeni adliye binası yapılması çalışmalarının tamamlandığını, adalet bakanlığından gerekli izinlerin çıkarıldığını eylül ayı içinde proje üzerinde yapılacak bazı değişikliklerden sonra ekim ayının içinde ihale aşamasına geleceğini ve yeni adliye binasının kısa süre içinde ihlal edilerek tamamlanacağını müjdeliyorum dedi.
 
Törenler kapsamında valilik tören alanında yapılan program sonrası buradan hep birlikte adliye binasında bulunan baro odasında bir araya gelindi. Daha sonra akşam saat 19:30 da Yelken kulübü tesislerinde kokteyl de bir araya gelindi.
 
Törenlere Vali Yard. Bekir Sıtkı Kocakundakçı, Bel. Başk. Op. DR. Adem Dalgıç, Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk, Baro Başkanı Av. Nevzat Teker, Em. Tuğ. Gen. Ömer Faruk Küçük, NKÜ Rektörü Prof. DR. Osman Şimşek, Emniyet Müd. Ali Yılmaz, Jandarma Komutanı  J.Alb.Hakan SARAÇ, Ak parti Süleymanpaşa ilçe başk. Av. Emrah Tunca, Bel. Başk. V. Ali Kılıç, Bel. Mec. üyesi Hüseyin Uysal, il gen. Mec. üy. Münür Karaevli, Av. Mehmet Erkan, Bel. Başk. Yrd. Mehmet Özen, Ak parti İl. Başk Yrd.  Şener ÇElikayar, Ali Gümüş, Av. Ayşe Kırkkoyun, İl Gen. Mec. Başk Orhan Perçinoğlu, Adalet Komisyonu Başk. Akif Köylü, 1.Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Naci Ergin, Bel. Başk. Yrd. Av. Nevim Kaçar, Tekirdağ Barosuna kayıtlı avukatlar, Bel. Meclisi ve il genel meclisi üyeleri, Ak parti ve CHP yönetim kurulu üyeleri, Cumhuriyet Savcıları, ve Hakimler ile adliye çalışanları yeni adli yıl açılış programlarına katıldılar.