info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ dan Fransa ya Ro-Ro

Tekirdağ Akport Limanından Fransa nın Tolon Limanına ilk Ro-Ro seferi başladı.

Haftada üç kez yapılacak olan seferlerin ilkinde Danimarka Odesa da yapılan Türkiye nin en büyük Ro-Ro Gemisi 135 tırla yola çıktı.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği tarafından yıllık 35 milyon dolara kiralandığı öğrenilen Wessex London isimli Ro-Ro gemisi ilk yükünü Tekirdağ ın Akport Limanından aldı. 240 tır kapasiteli ve üç katlı araç parkı ile Türkiye nin en büyük Ro-Ro gemisi olma özelliğini taşıyan Wessex London 193 metre uzunluğunda ve 26 metre genişliğinde.

HAFTADA ÜÇ SEFER

Tekirdağ Akport Limanından Fransa ya ilk sefer için 210 tırlık sipariş alındığı bildirilen nakliyenin 135 tırlık kısmının gerçekleştiği söylendi. UND Deniz Taşımacılık tarafından kiralanan Wessex London yıl sonuna kadar satın alınarak Tekirdağ ismini alacak. UND Deniz Taşımacılığın Liman Kaptanı Erkan Atmaca, "Wessex London ilk kez sefere çıkıyor. Yani yeni bir gemi. İlk seferini de Tekirdağ dan gerçekleştiriyor. Şu ana kadar 135 tır geldi. Çeşitli firmaların tırları var. Bazı tırlar dorselerini bırakıyor ve Tolon da çekicisi hazır bekliyor. Şoförlerimizi ise Pegasus Hava Yolları ile Fransa ya götürüyoruz. Şu anda haftada iki kez olarak başlayan seferlerimiz, yakında filoya katılacak yeni Ro-Ro gemisi ile üçe çıkacak" dedi.

REKABET GÜCÜ ARTACAK

Uluslaraları Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Üyesi Ali Çiçekli, Ro-Ro seferleri ile üretici firmalara ve nakliyece firmalara önemli bir ölçüde bir kazanç sağlayacağını ifade etti. Çiçekli, "Ro-Ro seferleri ile Fransa Tolon a gitmemiz demek, Avrupa nın tam kalbine gitmemiz demek. Bu da bize taşımacılıkta büyük bir hız kazandırmış olacak. Karayolu ile bir kaç ülke geçtiğimiz için buradaki zaman kaybı ve yapılan işlemlerden kaynaklanan ödemeler ne yazıkki ürüne yansıyordu. Şimdi tek bir nakliye ile Tolon a indirdiğimiz mallar bizlere yüzde 30 luk bir kaçanç sağlayacak. Bu bizim Avrupa ile daha çok rekabet etme şansımızı ortaya çıkaracak. Türk üretici de artık daha fazla rekabet gücüne ulaştı" diye konuştu.

ÇAPKIN İŞ BAŞINDAÖte yandan Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri ve Narkotik Köpeği Çapkın tırlar limana gelmeye başladığında ritin aramalar için araçları durdurdular.