info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ dan Hacca 365 kişi gidecek

Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen, "Diyanet İşleri Başkanlığımızca çekilen kuralara göre bu yıl ilimizden hacca gidecek hacı adayı sayısı 365 olarak gerçekleşti ve ileriki günlerde ilimize yeni bir kontenjan sağlanırsa bu sayı biraz daha artabilir" dedi.

Başkanlıkça gerçekleştirilen çekilişle hacca gidecek hacı adaylarının belirlendiğini, Suudi Arabistan Devletince uygulanan kota nedeniyle her yıl yapılan yoğun müracaatlar karşısında çok sayıda kişinin yine kutsal topraklara gitme arzularının gelecek yıllara kaldığını söyleyen Gürlen, Tekirdağ a tanınan kontenjanın ileriki günlerde geçmiş yıllarda olduğu gibi arttırılabileceğini söyledi.

Gürlen açıklamasında, "Gönül arzu ediyor ki her müracaat eden o kutsal topraklara gitsin ve hac ibadetini ömründe bir kere yerine getirsin ama şartlar kaynaklanan nedenlerle uygulanan kota sıkıntıya yol açıyor" dedi.

Çekiliş sonucu Normal Tipi tercih eden 3 bin 745 kişiden 266, Müstakil Tipi tercih eden bin 30 kişiden 84 ve Otel Tipini tercih eden 110 kişiden 15 kişinin, toplam olarak il genelinde 365 kişinin kutsal topraklara gideceğini ifade eden Gürlen, gidemeyenlerin yine gelecek yıllarda olduğu gibi müracaat edeceklerini belirtti.

Gürlen şunları kaydetti. "İnşaallah önümüzdeki günlerde Suudi Arabistan Devletinin tanıyacağı ek kontenjanla Kutsal topraklara gidecek Hacı Adayı sayısında az da olsa bir artış olabilir. İmkanı olanlar kazanamadı diye üzülmesinler ve Umre ibadetini yerine getirsinler. Hac zamanından yaşanan izdihamlardan uzak daha rahat ibadet mahallerini görürler ve hac müracaatları kabul edildiğinde de daha rahat bir hac ibadeti yaparlar. Hac ömürde bir kere ama Umre imkanlar dahilinde istendiği kadar yapılabilir. Hacca fırsat bulamayanlar için Umre ibadeti de bir fırsattır. Mühim olan imkanı olanı gerçekleştirebilmek ve hiç olmamasından daha iyidir diyebilmek. Tüm Hacı adaylarımızı şimdiden kutluyor, en iyi biçimde Hac ibadetlerini yapabilmelerini diliyorum."Gürlen Hac kayıtlarının, il müftülüğüne müracaat edilerek 8-17 Haziran 2010 tarihleri arasında yapılacağını ve gitmekten vaz geçenler olursa bunların yerine yedek birinci sıradan başlayarak yenilerinin kaydedileceğini ve bu kayıtlarında 24 Haziran- 2 Temmuz arasındaki tarihlerde gerçekleştirileceğini ifade etti. Ayrıca hacı adaylarına kayıtların bitimi sonrası belirlenecek günlerde Hac ibadetlerini en iyi biçimde sağlamalarına yardımcı olacak bilgilerin 60 saatlik bir seminer ile verileceğini sözlerine ekledi.

Hac kayıtlarını yaptıracak olanlar, gerekli bilgileri almak üzere il-ilçe müftülüklerine müracaat edebilecekler.