info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesinden Kalpazanlara Darbe

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü, KOM Şubesince yakalanan sahte para basanlar ile ilgili Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, basın açıklaması yaptı.

Çorlu'da Bakkallardan sahte paralar ile alış veriş yaptıkları belirlenen A.Ö-A,Ö. Adlı şahıslar kullandıkları 34 UE….. Plakalı araç ile yakalandılar. Araçta 1.316. adet 1 TL, bir adet sahte 100TL, 4 adet 1 TL, Bir TL'nin iç göbeği, 2 adet 1 TL'nin dış halkası, 59 paket sahte paralarla alınan sigaralar, muhafaza altına alındı.

Yakalanan sahte paralar İstanbul ili Sultangazi ilçesinde bir adreste basıldığı belirlenerek, yapılan baskında, bir şahıs yakalanmış, 2.000 adat sahte 1 TL, 800 adet yarısı hazır sahte 1TL, 500 adet sahte 1 TL, yapımda kullanılan dış halka, 1.500 adet sahta 1TL. yapımında kullanılan iç göbek, 20.000 adat hasarlı iç göbek, bir adet dış halka yapımında kullanılanın dış düzenek, 1 adet Hard disk, bir adet para basma makinesi, bir adet güç kaynağı, bir adet torna makinesi, 2 adet pres makinesi, bir adet taşlandırma makinesi, 1 adet saç kesme makinesi ve çok sayıda sahte para basımında kullanılan metal çubuk ele geçirilmiş, yakalanan şahıs C:E ve sahte para basımında kullanılan malzemelerle "Piyasaya sahte para sürmek"suçundan hazırlanan evrak ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube Müdürlüğüne teslim edildi.

Çorlu'da yakalananlar la hazırlanan evraka müteakip Cumhuriyet savclığına çıkarılacaklar.
Tekirdağ Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek,"Ülkemizde çok miktarda metal para, büfe ve bakkaliye gibi esnaflara verilerek piyasaya sürülmektedir. Para miktarının küçük olması nedeniyle, müştekiler müracaata bulunmayarak, bu olaylara kayıtsız kaldıkları aşikârdır. Ancak, vatandaşlarımız tarafından yapılacak her türlü müracaat ve ihbarlar güvenlik güçlerince çok titiz bir şekilde incelenmekte ve hedefe ulaşmak için büyük çaba sarf edilerek, olayın faillerinin ele geçirilmesiyle ülke ekonomisine vermiş oldukları zarar önlenmeye çalışılmaktadır. Emniyet Müdürlüğümüzce, ilimizin ve vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için tüm çalışmalarımız etkin ve kararlı bir şekilde devam ettirilecektir"dedi.