info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Emniyeti Halkın Güvenliği İçin Çalışıyor

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Her Zaman Halkının Yanında

KOM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

Birim : Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

Olay Adı : SUÇ İŞLEMEK AMACIYLA ÖRGÜT KURMAK - 5607 SKM (Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu)   -RESMİ BELGEDE SAHTECİLİK - NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK (TCK 158) - MALA ZARAR VERME - GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA

Olay Adresi : Hayrabolu/Tekirdağ

Olay Tarihi : 20.05.2019 06:00

Şüpheli : H.D., B.Ş., İ.D., L.E., M.S., Ç.D., Ü.P., A.Ç., F.Ç., İ.B., C.Z., E.B., E.Y., E.B., M.G., K.K., D.Ö., B.E., D.E.G., A.D., Z.B., A.K.

Olay Özeti :Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerimizce Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, 5607 SKM, Nitelikle Dolandırıcılık, Resmi Belgede sahtecilik, Mala Zarar Verme, Görevi Kötüye Kullanma suçları kapsamında 20.05.2019 günü yapılan planlı operasyonlarda; H.D., B.Ş., İ.D., L.E., M.S., Ç.D., Ü.P., A.Ç., F.Ç., İ.B., C.Z., E.B., E.Y., E.B., M.G., K.K., D.Ö., B.E., D.E.G., A.D., Z.B., A.K. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alınmıştır. Konu ile ilgili tahkikat devam etmektedir.

 

TEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

Birim : Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü

Olay Adı : DEAŞ TERÖR ÖRGÜTÜNE ÜYE OLMA

Olay Adresi . Kızılpınar Mah. Çerkezköy/Tekirdağ

Olay Tarihi : 20.05.2019 06:30 Şüpheli : A.B.

Olay Özeti : Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerimizce ilimiz genelinde Radikal Dini Terör örgütlerinin faaliyetlerinin ve örgüt adına faaliyet gösteren şahısların deşifre edilmesine yönelik yürütülen çalışmalar neticesinde, Çerkezköy C.Başsavcılığı'nın soruşturma dosyası kapsamında; A.B. isimli şahsın, DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet gösteren şahıslar ile irtibatlı olduğu, şahsın kullandığı Facebook sosyal medya hesabında DEAŞ terör örgütü yanlısı şahıslar ile bağlantı kurarak DEAŞ terör örgütü yanlısı paylaşımlar yaptığı, ayrıca Bursa C.Başsavcılığınca DEAŞ terör örgütünün faaliyetlerinin deşifresine yönelik yürütülen soruşturma dosyası kapsamında hakkında DEAŞ terör örgütü ile irtibat/iltisaklına dair adli işlem yapılan şüpheli şahsın oluşturduğu whatsapp grubuna dahil olup, DEAŞ terör örgütü ideolojisi doğrultusunda ifadelerinin bulunduğu yönünde bilgiler elde edilmiştir. Elde edilen bilgiler doğrultusunda şüphelinin yakalanmasına yönelik 20.05.2019 günü sabah saatlerinde belirtilen adrese gerçekleştirilen operasyonel çalışma neticesinde şüpheli saat:07.10 sıralarında yakalanarak gözaltına alınmıştır. Yapılan arama işlemleri neticesinde, 1 (bir) adet cep telefonu ve bu telefona takılı vaziyette 1 (bir) adet simkart ve 1 (bir) adet hafıza kartı, 1(bir) adet hücum yeleği, 1 (bir) adet teçhizat kemeri, 1 (adet) boncuk tabancası elde edilerek incelenmek üzere el konulmuştur. Tahkikat devam etmektedir.

 

GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI VE İNSAN TİC. İLE MÜC. ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

Birim : Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şube Müdürlüğü

Olay Adı : GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI (Organizatör, Göçmen, Yurt Dışına Çıkmasına İmkan Sağlamak )

Olay Adresi : Bahçelievler Mah. Süleymanpaşa/Tekirdağ

Olay Tarihi : 20.05.2019 01:35 Mağdur : 27 yabancı uyruklu şahıs

Şüpheli : A.Ç.

Olay Özeti : Olay gün ve adreste İstanbul istikametinden gelen A.Ç. isimli şahsın kullandığı araç usulüne uygun durdurulmuş, araç içerisi kontrol edildiğinde 27 yabancı uyruklu şahıs olduğu görülmüş ve şahıslar muhafaza altına alınmıştır. Konu ile ilgili olarak şüpheli A.Ç.' nin yapılan üst aramasında suçta kullanıldığı değerlendirilen bir adet cep telefonu ve sim kartı, şahsın cebinden 27 yabancı uyruklu şahsı İstanbul dan Edirne iline taşıma karşılığında aldığını beyan ettiği toplamda 740 TL paraya el konulmuştur.A.Ç.’ın kullanmış olduğu araçta yapılan arama neticesinde, aracın bagaj kısmında suç unsuru olduğu değerlendirilen bir adet bot ve ekipmana ve araca el konulmuştur. A.Ç. isimli şahıs Göçmen Kaç. Yapmak suçundan gözaltına alınmıştır. Tahkikat devam etmektedir.

 

SÜLEYMANPAŞA İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

Birim :Çarşı Polis Merkezi Amirliği

Olay Adı :RESMİ BELGENİN DÜZENLENMESİNDE YALAN BEYAN

Olay Adresi :Bahçelievler Mah. Süleymanpaşa/Tekirdağ

Olay Tarihi :20.05.2019 01:45

Şüpheli :5 Pakistan uyruklu şahıs

Olay Özeti :Olay gün ve adreste görevlilerimizce yapılan kimlik kontrolünde, şahısların yabancı uyruklu şahıslar olduğu anlaşılmış bunun üzerine kendilerine kimlik bilgileri sorulduğunda görevlilerimize yalan beyanda bulunduklarının anlaşılması üzerine gerekli işlemleri yapılması için Polis Merkezine getirilmişlerdir. Meydana gelen "Resmi Belgenin Düzenlenmesinde Yalan Beyan" olayıyla ilgili olarak tahkikat devam etmektedir.

 

ÇORLU İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

Birim : Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği

Olay Adı : KULLANMAK İÇİN UYUŞTURUCU VEYA UYARICI MADDE SATIN ALMAK, KABUL ETMEK VEYA BULUNDURMAK

Olay Adresi : Hıdırağa Mah. Çorlu/Tekirdağ

Olay Tarihi : 20.05.2019 14:30

Şüpheli : Ö.T.

Olay Özeti :20.05.2019 günü saat:16.00 sıralarında Çorlu Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği görevlilerimizce Hıdırağa Mahallesi ve civarında uyuşturucu kullanan şahıslara yönelik yapmış olduğu çalışmalarda olay adreste durumundan şüphelenilen Ö.T. isimli şahıs durdurulmuş ve üzerinde çıkan 1 fişek (0. 59 gr) Eroin maddesi ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili tahkikat devam etmektedir.

 

Birim :Cumhuriyet Polis Merkezi Amirliği

Olay Adı : KULLANMAK İÇİN UYUŞTURUCU VEYA UYARICI MADDE SATIN ALMAK, KABUL ETMEK VEYA BULUNDURMAK

Olay Adresi : Hıdırağa Mah. Çorlu/Tekirdağ

Olay Tarihi : 20.05.2019 12:20

Şüpheli : O.A.

Olay Özeti : Olay gün ve adreste O.A. isimli şahsın üzerinden çıkan daralı ağırlığı 1110 mg, darasız ağırlığı 200 mg olan madde görevlilerimiz tarafından muhafaza altına alınmıştır. Konu ile ilgili tahkikat devam etmektedir.

 

MALKARA İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

Birim : Yiğit Polis Merkezi Amirliği

Olay Adı : KASTEN ÖLDÜRME

Olay Adresi : Gazibey Mah. Malkara/Tekirdağ

Olay Tarihi : 20.05.2019 12:15

Bilgi Sahibi : F.A.

Şüpheli : M.K..

Müşteki : P.İ.

Maktül(Maktule): U.İ.

Olay Özeti :Olay gün ve adreste meydana gelen Kasten Öldürme olayı ile ilgili olarak şüpheli M.K. isimli şahıs 20.05.2019 günü çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştır.

 

SÜLEYMANPAŞA İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

Birim : Çarşı Polis Merkezi Amirliği

Olay Tarihi : 19.05.2019 21:15

Olay Adresi : Aydoğdu Mah. Süleymanpaşa/Tekirdağ

Olay Adı : GENEL GÜVENLİĞİN KASTEN TEHLİKEYE SOKULMASI

Şüpheli : E.G.

Olay Özeti :19.05.2019 tarihinde saat 21.15 sıralarında belirtilen adreste kurusıkı tabir edilen tabanca ile havaya ateş ettiği tespit edilen E.G. isimli şahıs hakkında ‘Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Sokulması’ suçundan işlem yapılmıştır. Soruşturma işlemleri devam etmektedir.

 

ÇORLU İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

Birim : Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği

Olay Tarihi : 17.05.2019 16:00

Olay Adresi : Hıdırağa Mah. Çorlu/Tekirdağ

Olay Adı : KULLANMAK İÇİN UYUŞTURUCU VEYA UYARICI MADDE SATIN ALMAK, KABUL ETMEK VEYA BULUNDURMAK

Şüpheli : A.Ö.-N.S.

Olay Özeti : Çorlu Narkotik Suçlarla Grup Amirliği görevlilerimizce 15.05.2019 günü Hıdırağa Mahallesinde Uyuşturucu Madde satıcılarına ve kullanıcılarına yönelik olarak yapılan çalışmalar kapsamında olay adreste bulunan metruk bina içerisinde yakalanan A.Ö. ve N.S. isimli şahıslar üzerinde bulunan 1 fişek daralı ağırlığı 0.52 gram eroin maddesi ele geçirilmiş olup tahkikat devam etmektedir.

 

Birim : Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği

Olay Tarihi : 17.05.2019 16:10

Olay Adresi : Hıdırağa Mah. Çorlu/Tekirdağ

Olay Adı : KULLANMAK İÇİN UYUŞTURUCU VEYA UYARICI MADDE SATIN ALMAK, KABUL ETMEK VEYA BULUNDURMAK

Şüpheli : E.E.

Olay Özeti : Çorlu Narkotik Suçlarla Grup Amirliği görevlilerimizce 15.05.2019 günü Hıdırağa Mahallesinde Uyuşturucu Madde satıcılarına ve kullanıcılarına yönelik olarak yapılan çalışmalar kapsamında olay adreste durumundan şüphelenilen E.E. isimli şahıs durdurulmuş yapılan kaba üst aramasında 1 fişek daralı ağırlığı 0.15 gram Kokain maddesi ele geçirilmiş olup tahkikat devam etmektedir.

 

Birim : Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği

Olay Tarihi : 17.05.2019 16:00

Olay Adresi : Silahtarağa Mah. Çorlu/Tekirdağ

Suçun Delili : 4 fişek daralı ağırlığı 5 gram Sentetik Kannabinoid maddesi

Olay Adı : KULLANMAK İÇİN UYUŞTURUCU VEYA UYARICI MADDE SATIN ALMAK, KABUL ETMEK VEYA BULUNDURMAK

Şüpheli : B.Ş.

Olay Özeti : Çorlu Narkotik Suçlarla Grup Amirliği görevlilerimizce 15.05.2019 günü Hıdırağa Mahallesinde Uyuşturucu Madde satıcılarına ve kullanıcılarına yönelik olarak yapılan çalışmalar kapsamında olay adreste durumundan B.Ş. isimli şahıs durdurulmuş ve üzerinde suç ve suç unsuru olup olmadığı sorulduğunda üzerinde bulunan 4 fişek daralı ağırlığı 5 gram Sentetik Kannabinoid maddesini rızası ile teslim etmiştir. Şahıs hakkında yasal işlemlere başlanılmış olup, tahkikat devam etmektedir.

Kaynak : Murat Ürtekin