info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Ergene Derin Deniz Deşarj A.Ş Yönetim Kurulu Toplantısının 2.si Yapıldı.

Toplantısının 2.si, Çerkezköy Osb Bölge Müdürlüğü binası toplantı salonunda, Vali Ali Yerlikaya’nın başkanlığında gerçekleştirildi.

 

“Meriç-Ergene Havzası OSB Müşterek Atıksu Arıtma Tesislerinde Arıtılmış Atıksuların Marmara’ya Deşarjını Sağlayacak Toplama ve Derin Deşarj Sistemi Uygulama Projesi”ni yürütmek amacıyla kurulan Tekirdağ Eğitim ve Çevre Derneği ile Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi, Velimeşe Islah Organize Sanayi, Ergene I Islah Organize Sanayi Bölgesi, Ergene II Islah Organize Sanayi Bölgesi, Çorlu Deri Organize Sanayi Bölgesi, Türkgücü Islah Organize Sanayi Bölgesi, Veliköy Islah Organize Sanayi Bölgesi, ASB kurucu ve İşletmecisi A.Ş, Karaağaç Islah Organize Sanayi Bölgesi kurucu ortakları tarafından oluşturulan Tekirdağ Ergene Derin Deniz Deşarj A.Ş (TEDDD) yönetim kurulu toplantısının 2.si, Çerkezköy Osb Bölge Müdürlüğü binası toplantı salonunda, Vali Ali Yerlikaya’nın başkanlığında gerçekleştirildi.
 
 
Konu ile ilgili olarak daha önce, OSB Müşterek Atıksu Arıtma Tesisleri Çıkış Suyu Deniz Deşarjı Yayılım Modellemesi ve Çevresel Etkilerinin Belirlenmesi” çalışmasına ait bir protokol imzalanmış, yine “Marmara Denizi’ne Derin Deniz Deşarjı” çalışmasını yürütecek olan “Tekirdağ Ergene Derin Deniz Deşarj A.Ş.” 27.03.2013 tarihinde tescil kazanmış, 02.04.2013 tarihinde de Ticari Sicil Gazetesi’nde yayınlanmıştı.
 
Vali Ali Yerlikaya’nın başkanlığında 2. si yapılan toplantıda, gündem maddelerinin görüşülmesinden önce  “Marmara’ya Derin Deniz Deşarjı Uygulama Projesi” yüklenici firması tarafından  yapılan çalışmalarla ilgili bir sunum yapıldı.
 
Yapılan sunumun ardından gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantı; Vali Yardımcısı ve Özel İdare Genel Sekreteri  Mustafa Yel,Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Ceyhan, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müşaviri Abdullah Aksoy, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanvekili M. Gürdal Adal, ÇOSB Yönetim Kurulu Üyeleri ve ÇOSB Müdürü Mehmet Özdoğan ve ilgili proje sorumlularının katılımıyla gerçekleştirildi.
Kaynak : Tekirdağ Yeni Haber Gazetesi