info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Halk Eğitim de gelinlik, nişan ve nikah kıyafetleri kursları

Halk Eğitim Müdürü Suat Aydın, "Kursiyerlerimiz; mesleği öğrenerek belli bir deneyim sonrası piyasaya iş yapıp hem para kazanacak, hem de mesleğini geliştirip belli aşamalardan geçerek ustalık belgesi sahibi olacak" dedi.

Normal kurs anlayışında kursiyerin kursa devam edip sertifikasını aldıktan sonra kurstan ve merkezden ayrıldığını veya başka bir meslek alanındaki kursa devam ettiğini ifade eden Aydın, bu kurs ve meslek öğrenme süresince verilen onca emek ve zamanın boşa gittiğini belirtti.

Gelinlik kursu ile ilgili açıklamada bulunan Aydın, iyi bir çalışma dönemi sonrası kursa katılan kursiyerlerden 12 sinin ürettikleri 17 gelinliğin bir sergi ile halkın beğenisine sunulduğunu ve bu sunumun başlattıkları proje kapsamında çok başarılı geçtiğini söyledi.

Amaçlarının, kursiyerlerin becerilerini kurslarda geliştirerek geçimlerine katkı sağlamak olduğunu söyleyen Aydın, "Amacımız, kursiyerin kursa katılıp sertifika aldıktan sonra ortadan kaybolması değil, aksine onların merkez çatısı altında devamlılığını sağlayarak meslek sahibi olmalarıdır" dedi.

Normal kurs anlayışında kursiyerin kursa devam edip sertifikasını aldıktan sonra kurstan ve merkezden ayrıldığını veya başka bir meslek alanındaki kursa devam ettiğini ifade eden Aydın, Bu kurs ve meslek öğrenme süresince verilen onca emek ve zamanın boşa gittiğini belirtti.

Öğrenilen mesleğin zamana yenik düşüp pratik yapma imkanı bulunamadığından unutulduğuna işaret eden Aydın, başlattıkları geliştirdikleri projeler kapsamında ilk olarak gelinlik kursuyla buna son verdiklerini ve artık kursa katılan kursiyerlerin profesyonel anlamda yetişmelerine özen gösterildiğini ifade etti.

Aydın, şunları kaydetti: "Bu proje kapsamında kursiyerler; Gelinlik Dikme kursunda, meslek öğrenip, belli bir deneyim kazandıktan sonra piyasaya iş yaparak para kazanacak, mesleğini geliştirip belli aşamalardan geçtikten sonra ustalık belgesi sahibi olacaktır. İsterse Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi kapsamında pazarlanan gelinlik, nişan ve nikah kıyafetlerinden gelir elde edecek, isterse kendi işletmesini kuracak veya bu işlerle ilgili işletmelerde kalifiye bir eleman olarak çalışabilecektir. Gelinlik Dikme meslek kurslarına katılan kursiyerler; üretime yönelik bant sistemi ve son teknoloji ile hazırlanmış, modelistlik ve giyim bölümlerinde lisans eğitimi almış uzman öğretmenlerinin nezaretinde gelinlik, nişan ve nikah kıyafeti dikme kursuna devam ederek, meslek öğrenecek ve belli bir deneyim kazanacak. Zamanını büyük bir kısmını evde oturarak geçiren genç kız ve kadılarımızda hem üretime kazandırılmış olacak hem de aile bütçesine katkıda bulunmanın bir nebzede olsa gelir gider arasındaki dengeyi gelir lehine pozitif olarak değiştirdiği için kendini mutlu hissedecektir.

Hedefimiz; Gelinlik Dikme kursuna katılan kursiyerler gelinlik, nişan ve nikah kıyafeti dikme mesleğinde kalifiye birer eleman olmaları. Kursiyerlerin, Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi kapsamında açılan kurstan kazanç elde etmeleri. Kursiyerlerin piyasa ile rekabet edebilecek Tekirdağ Markası oluşturmaları."