info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü`nden Örnek Proje

Dişleri Sağlıklı Bir Nesil İçin Çalışıyoruz

Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü, sağlıklı bir nesil yetişmesi için,diş sağlığının öncelikli bir unsur olduğunu ifade ederek,okullarda diş sağlığının önemini vurgulayan bir çalışma başlattı.

Bu konuda yapılan açıklamada; “Halk sağlığı, bireyi sağlıklı ve üretken bir şekilde tutarak toplumsal gelişmeyi sağlamayı hedefler. Bu hedefe ulaşmak amacıyla bireylerin sağlıklarını korumak ve geliştirmek için gereken tüm sağlık hizmetlerini sunmak esastır. Koruyucu hekimlik çalışmalarını yaygınlaştırmak, eğitimler düzenleyip toplum bilincini artırarak hastalıkları meydana gelmeden önlemek ve hayat standardını yükseltmek halk sağlığı çalışmalarının temel amaçlarındandır. Ülkemizde en sık rastlanan sağlık sorunlarından biri ağız diş hastalıklarıdır. Halk sağlığı sorunu olarak kabul edilmekte ve koruyucu sağlık hizmetleri uygulanması gerekmektedir.

Bu gerçeklerden yola çıkılarak 2014-2015 eğitim öğretim yılında 60 ayını doldurmuş anasınıfı öğrencilerine; 2015-2016 eğitim öğretim yılında 60 ayını doldurmuş anasınıfı ile ilkokul birinci sınıf öğrencilerine yönelik ağız diş muayenesi ve florürlü vernik uygulaması gerçekleşmiş olup ilkokul öğrencilerine ağız diş sağlığı eğitimi verilmiştir. 2016-2017 eğitim öğretim yılında ise anasınıfı ile ilkokul birinci ve ikinci sınıf öğrencilerine iki kez florürlü vernik uygulaması; ilkokul birinci sınıf öğrencilerinin ağız diş muayenelerinin yapılması, farkındalığın oluşması adına öğrenci öğretmen velilere yönelik eğitimler planlanmaktadır.”denildi.

Kaynak : Murat Ürtekin