info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3091
Dolar Satış
:
32.3673
Euro Alış
:
34.6230
Euro Satış
:
34.6854
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ ı sel aldı

Tekirdağ da dün sabah saatlerinde aniden bastıran sağanak yağış şehir merkezinde etkili oldu.


Çok sayıda evi su basarken, yollar göle döndü.

Tekirdağ da dün sabah saatlerinde başlayan kuvvetli yağmur, şehir merkezi ve Malkara ilçesinde etkili oldu. Şehir merkezinde Turgut mahallesi Ördekli Dere ve Hürriyet mahallesi Köprübaşı mevkilerinde yağmur sularının birikmesi sebebiyle sel oluştu. Belediye ekipleri, sel baskınlarına karşı, tıkanan mazgalları açtı. Yağmur sularına karşı yetersiz kalan logarlar taştı. Sel baskınları sebebiyle Aydoğdu ve Çınarlı mahallelerinde 20 evde su baskını meydana geldiği belirtildi.

Kanalizasyonların geri tepmesi sebebiyle evlerde su baskınları meydana geldiğini ifade eden Tekirdağ İtfaiye Müdürü Kenan Taşkın, ekiplerin baskın olan yerlere vidanjör ve pompalarla müdahale ettiğini söyledi.

Etkili sağanak yağış sebebiyle Malkara girişindeki Mahramlı köyü köprüsü sular altında kaldı. Trafik ekipleri, şiddetli yağış dolayısıyla Tekirdağ-Malkara kara yolunu trafiğe kapattı. Tekirdağ da sağanak yağış zaman zaman şiddetini arttırarak devam ediyor. Meteoroloji yetkililerine göre, sağanak yağışın gün boyunca devam etmesi bekleniyor.