info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay`dan Açıklama

Görevimin Başındayım

Ak Parti Tekirdağ´da sıcak gelişme! 15 Temmuz´da ordu içinden bir grubun darbe girişiminde bulunması sonrası, geçtiğimiz günlerde istifa kararı aldığını açıklayan Ak Parti İl Başkanı Ahmet Akçay, istifadan vaz geçtiğini, ülkenin yangın yerine döndüğü bir ortamda görevden kaçılmayacağını söyledi. 

Türkiye 15 Temmuz gecesi yaşanan travmayı atlatmaya çalışıyor. Ordu içindeki bir grup askerin hükümete darbe girişiminde bulunması ve sonrasından yaşananlar 7´den 70´e herkesi etkiledi. Darbe girişiminin Emniyet ve ordu mensupları ile halkın çabalarıyla sonuçsuz bırakılması sonrası milyonlarca insan, Türkiye´nin her yerindeki meydanlarda Demokrasi Nöbeti tutmaya başladı. Darbe girişimi Tekirdağ´da da çok büyük yankı buldu. Binlerce vatandaş 15 Temmuz´dan bu yana meydanlarda sloganlarla darbe girişimini protesto ediyor. Bütün siyasi partiler ortak bir dille darbe girişiminde bulunanları çok net mesajlarla kınadı. Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay da darbe girişiminin ilk saatlerinden itibaren sokağa çıkan ilk isimlerden biriydi. Akçay, vatandaşları demokrasiye sahip çıkmak için meydanlara davet ederek darbecilere karşı demokrasi nöbeti tutma çağrısı yaptı. 

Akçay ayrıca, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir basın toplantısı ile genel merkezle aralarındaki bazı fikir ayrılıklarını gerekçe göstererek istifa kararı aldığını açıklamıştı. Akçay, son gelişmeler üzerine istifa kararını rafa kaldırdığını ifade etti. Akçay, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Biz zaten yeni bir yönetim belirleninceye kadar İl Başkanlığı görevimizi sürdürüyorduk. Ancak yaşanan bu vahim gelişmeler, hain darbe girişimleri, demokrasimize yapılan bu saldırı ortamı kararımızı yeniden gözden geçirme zarureti yaratmıştır. Şu an için istifa konusu gündemimizde değildir. Böyle bir ortamda görevden kaçacak değiliz. 

Görev süremiz sona erene kadar görevimizin başındayız,” ifadelerini kullandı. Akçay, demokrasi nöbetine devam edeceklerini ifade ederek, halkı meydanları sahipsiz bırakmamaya çağırdı.