info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ ın Göbeğinde Define Araması

Tekirdağ merkezde tarihi eserlerin yer aldığı Tekirdağ müzesinin yanında yapılan bir kazı çalışması gelen geçen vatandaş tarafından burada define aranıyor dedikodusunun yayılmasına sebep oldu.

 

Ortalama 20 m çapın da 15 metre derinliğinde kazılan büyük çukurun içinde yer alan devasa iş makinasını (dozer) gören vatandaşları bu kadar büyük bir kazı yapılmasının tek sebebinin define aramak olduğu yönünde fısıltıların yayılmasına sebep oluyor.
Tekirdağ Namık Kemal İ.Ö. Okulu bahçesinin bir bölümünü de içine alan büyük kazı alanı görenleri şaşkına çeviriyor. Herkes birbirine burası neden kazılıyor diye sorular sorarken etrafta yapılan çalışma ile ilgili hiçbir tabelanın olmayışı da fısıltı haberlerin yayılmasına olanak sağlıyor.
Yapılan kazı çalışmasının bir benzerinin daha öncede yapıldığını dile getiren mahalle sakinleri buradaki çalışmanın sebebini tam olarak bilemediklerini ancak kanalizasyon sistemi ile ilgili çalışma yapıldığı yönünde duyum aldıklarını dile getiriyorlar.
Bu kadar büyük bir kazı çalışmasının şehrin merkezinde yapılması ve bu çalışma hakkında bilgilendirici hiçbir  tabela’nın olmayışı bu tür dedikoduların çıkmasına sebep oluyor. Durum böyle olunca kazı çalışmasını izlemeye çok sayıda vatandaş buraya akın ediyor.