info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3091
Dolar Satış
:
32.3673
Euro Alış
:
34.6230
Euro Satış
:
34.6854
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ ın Sucuğu da Yoğun İlgi Görüyor

Tekirdağ merkeze bağlı İnecik Köyü nde bir işlemeci tarafından üretilen sucuklar, yurt içi ve yurt dışından yoğun ilgi görüyor.

 

Tekirdağ merkeze bağlı İnecik Köyü'nde bir işlemeci tarafından üretilen sucuklar, yurt içi ve yurt dışından yoğun ilgi görüyor. 
 
Tekirdağ'a 24 kilometre uzaklıkta olan İnecik köyünde ızgara salonu işletmeciliği yapan Adnan Şık, gazetecilere yaptığı açıklamada, ürettiği sucuklara Türkiye'nin bir çok bölgesinden talep geldiğini söyledi. 
 
28 yıldır sucuk üretimi yaptığını ve Türkiye'nin bir çok bölgesinden müşterilerinin olduğunu ifade eden Şık, "Kendi imalathanemizde ürettiğimiz sucukları lokantamızda pişirip satıyoruz. İstanbul, Çanakkale, Bursa, Çorum ve Mersin'den bizim ürünlerimizi talep edenler oluyor. Yurt dışından da talep olması halinde sucuk gönderiyoruz" dedi. 
 
Şık, sucukların lezzetinin iyi olmasının Eti kullanılan hayvanların yetiştiği ortama bağlı olduğunu dile getirerek, "Ben köy köy dolaşarak, etini kullanacağım dana, düve ve kuzuları titizlikle seçiyorum. Daha sonra sucuk yapımında kullandığım etleri özenle işleyerek baharatlıyorum. Baharat bu işin en önemli noktası. Baharatın çok kaliteli olması gerekiyor. Sucuk için kıydığım etlere belirlediğim ölçülerde baharat katıyorum. Kuru bağırsakların içine doldurduğum sucuklar bir süre dinlendikten sonra satışa hazır hale geliyor" şeklinde konuştu. 
 
Şık, ürettiği sucukların kilosunu 28 TL'den sattığını da sözlerine ekledi.