info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ ın Yarısı Evet Diyecek

Akbulut, Tekirdağ dan yüzde 50 civarında evet oyu çıkacağını tahmin ettiklerini bildirdi

Akbulut, Tekirdağ dan yüzde 50 civarında evet oyu çıkacağını tahmin ettiklerini bildirdi.

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Ziyaeddin Akbulut, Kriz döneminde dünyada sadece Çin in ekonomisi yüzde 11.9 ve Türkiye nin ekonomisi yüzde 11.7 büyüme gösterdi dedi.

Ziyaeddin Akbulut, parti binasında düzenlenen basın toplantısında, 12 Eylülde yapılacak halk oylamasıyla ilgili çalışmalarından edindikleri izlenimlere göre Tekirdağ dan yüzde 50 civarında evet oyu çıkacağını tahmin ettiklerini bildirdi.

Hedeflerinin gerçekleşmesi için her şeyin hazır olduğunu belirten Akbulut, AK Parti nin son yapılan yerel seçimleri Tekirdağ da kaybetmesine rağmen her zaman burada çalışmaya devam ettiklerini ifade etti.

Ulaştırma Bakanlığının son olarak Tekirdağ da yaptığı yatırımların 1.5 milyar TL yi bulduğunu kaydeden Akbulut, bu yatırımların demiryolu, çevre yolu ve duble yollar gibi yatırımlardan oluştuğunu söyledi.

Akbulut, şunları kaydetti:

Tekirdağ ın aynı zamanda bir hastane ihtiyacı var. Bu fikri ilk defa ortaya atan benim. Biz de bu ihtiyacı karşılamak adına çalışmalara başladık. Çalışmalarımız sırasında en büyük sorunumuz yer sorunuydu. Arsa temini yolunda çok zorlandık. Sorunu çözmek adına bütün kurumlarla görüştük. En sonunda kamulaştırma kararıyla Sağlık Bakanlığının onay verdiği çevre yolunda bir arsa bulduk. Bu yatırım ortalama 85 trilyona mal olacak. Yatırımın belirli bir giderini İl Özel İdaresi karşılayacak, kalan gideri biz karşılayacağız. Ortalama 20 bin metrekareyi bulan arazide 350 yataklı devlet hastanesi inşa edilecek.

-EKONOMİDE HIZLI BÜYÜME-

Dünya da krizin devam ettiğini belirten Akbulut, Türkiye de ise ekonominin istikrarlı olarak büyüdüğünü bildirdi. Türkiye nin krizden çıktığını ifade eden Akbulut, dünyada sadece 2 ülkenin ekonomisinin büyüdüğünü söyledi.

Akbulut, şöyle konuştu:

Kriz döneminde dünyada sadece Çin in ekonomisi yüzde 11.9, Türkiye nin ekonomisi yüzde 11.7 büyüme gösterdi. AB ülkelerinde işsizlik yüzde 18 lere vurmuşken Türkiye de yüzde 16 lara düştü. Şu anda Türkiye de işsizlik yüzde 11 lere düşerek 6 puan gerilemiş durumda. Faiz ve enflasyon ise yüzde 8 civarında seyrediyor. Ayrıca vergi borçlarıyla ilgili de vatandaşa kolaylıklar sağlanıyor. Ödenmeyen borçlar vatandaşın bütçesine göre taksitlendiriliyor. Esnafa verilen kredi ise yüzde 13 ten yüzde 10 a çekildi. Otomotiv sektöründe de patlama yaşanıyor.

Referandumla ilgili olarak vatandaşlarla sürekli temas kurduklarını belirten Akbulut, esnafı sürekli ziyaret ederek neden evet oyu verilmesi gerektiğini anlattıklarını ifade etti.

Türkiye de ilk defa sivil anayasa yapılacağını belirten Akbulut, şimdilik 26 maddenin değiştirildiğini, daha sonra anayasanın tamamının değiştirileceğini söyledi.

Akbulut, Referandumda Türkiye genelinde yüzde 60, Tekirdağ da yüzde 50 civarında evet oyu alacağımızı tahmin ediyoruz diye konuştu.