info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3091
Dolar Satış
:
32.3673
Euro Alış
:
34.6230
Euro Satış
:
34.6854
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ İŞKUR ve Çorlu Halk Eğitim Merkezi İşbirliği ile Kurslar Başladı

Çorlu Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Karaca, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Tekirdağ İl Müdürlüğü ile ortaklaşa olarak düzenledikleri kursların başladığını söyledi.

Bilgisayar İşletmenliği Kursumuz Halk Eğitim Merkezi binamızda başladı diyen İsmail Karaca; "Velimeşe Eğitim Odası nda Konfeksiyon Makineleri Kullanım Kursu 1 Nisan 2010 tarihi itibariyle (bugün) başlayacak. Kurslara katılmak için İŞKUR un belirlediği bazı şartlar var bunun yanı sıra bilgisayar kursuna katılımda en az lise mezunu şartı aranıyor. Konfeksiyon Makineleri Kullanım Kursu nda ise lise mezunu olması şartı aranmıyor.

Bilgisayar İşletmenliği Kursu 160 saat olarak planlandı 20 kursiyer ile kurs başladı. Konfeksiyon Makineleri Kullanım Kursu ise 326 saat olarak planlandı ve 1 Nisan tarihinde 20 kursiyer ile başlayacak" dedi.

Kursiyerlerin İŞKUR dan yol ve yemek parası adı altında 15 TL günlük ücret aldıklarını da sözlerine ekleyen Karaca; "Kursiyerlere İŞKUR tarafından ödeme yapılıyor. Kursiyerler arasında işsizlik ödeneğinden yararlanan varsa bu ödenekleri de kesilmiyor ve işsizlik maaşlarını almaya devam ediyorlar ayrıca kursiyerler kurs süresince sağlık sigortası kapsamında da yer alıyor" diye konuştu.

Kursiyerlere Milli Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR imzalı belgeler verildiğini de belirten Karaca; "Kursiyerlerin bu belgelerle iş bulma şansları daha yüksek. Bunun yanı sıra İstihdam Garantili Kurslar kapsamında yer alan kursların kursiyerlerinin bazıları da işe yerleştiriliyor" dedi.

Karaca, Çorlu Halk Eğitim Merkezi olarak 12 bin kursiyere ulaştıklarını, Açık Öğretim lise kayıtlarını gerçekleştirdiklerini, bu yıl bin 560 yeni kayıt yaptıklarını ve Açık Lise de öğrenci sayılarının 8 bin 560 olduğunu kaydederek, bu rakamın 12 bin kursiyerle birleştiği zaman Çorlu Halk Eğitim Merkezi nin 20 bini aşkın kişiye hizmet verdiğinin ortaya çıktığını sözlerine ekledi.