info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ İstihdam Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı Tekirdağ valisi Zübeyir KEMELEK in katılımıyla gerçekleştirildi.

Tekirdağ İş Kurumu İl Müdürlüğünde gerçekleştirilen toplantıya Tekirdağ Belediye Başkanı Adem DALGIÇ, Vali Yardımcısı Erdoğan ÖZDEMİR, İl Genel Sekreteri Mustafa YEL, İl Milli Eğitim Müdürü Üner DİLEK, İş Kurumu İl Müdürü Şerafettin KÜÇÜK, Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü temsilcisi, Çorlu Ticaret Odası Başkanı Özlem YEMİŞÇİ, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dursun Ali TEVER de katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Tekirdağ valisi zübeyir Kemelek yaptığı konuşmada; bu toplantı, özellikle İlimizdeki istihdamın geliştirilmesi, arttırılması ve meslek sahibi olanların mesleğinin geliştirilmesi gibi konuları kapsamaktadır. Geçtiğimiz yıl içerisinde dünyada meydana gele ekonomik kriz sebebiyle istihdamda bir daralma söz konusu olmuştur. Özellikle son aylarda ekonomideki durgunluk yavaş yavaş aşılmaktadır. Bizler içinde bulunduğumuz İlimiz, ilçemiz neresiyle orada yeni istihdam imkânları oluşturmaya çalışıyoruz. Tekirdağ olarak bakacak olduğumuzda, doğu tarafında yani Çorlu, Çerkezköy ve Muratlı da sanayi görebilirken, kentimizin batısında daha çok tarımın etkinliğini görmekteyiz. Bunu dengelemek gerekiyor.

Dengelemek demek her sanayi tesisinin Tekirdağ ın hem batısında hem doğusunda olması demek değil. Örneğin; sahildeki limanlar vesilesiyle ticaretin canlanması, nakliye ve nakliyenin ötesinde lojistik anlamında İlimizin hem doğusunun hem batısının üretilen değerlerden istifade etmesi mümkün. Muratlı-Tekirdağ arasında yapılmakta olan demiryolu hattının işlerlik kazanmasıyla da güneyimizdeki ticaret potansiyelimizde artıyor. Buna bağlı olarak ta lojistik sektörü de giderek canlanacak. Gümrükleme, depolama gibi bu gelişime bağlı mesleklerde de artış olacaktı. Çalışmalarımızı bu doğrultuda değerlendirerek İlimizin geleceğine göre planlama yapmamız gerekiyor. Diğer taraftan Çorlu ve Çerkezköy deki tekstil sanayinde hepsinin durumunun çok iyi olduğunu zannetmiyorum. Onlarında gelecek için yeni planlamalar yapması gerekiyor. 100.000 lik planda da 19 sektöre sınırlama getiriliyor. Bu sınırlama 3-5 yıl sonra etkisini göstermeye başlayacak. Dağınık haldeki sanayi tesislerinin toplulaştırılması, toplu ve organize hale getirilmesi hedeflenmiş. Bu çerçevede baktığımızda bizler planlamamızı yaparken, geleceğe yönelik meslekleri veya istihdam argümanlarını kullanmak zorundayız, dedi.