info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ İtfaiyesi Teknolojiyle Buluşuyor

Tekirdağ da hayata geçirilecek olan Akıllı Kent Otomasyon Sistemi (AKOS), yüzde 90 oranında tamamlandı.

Sistem, itfaiye ekiplerine şehrin herhangi bir yerindeki yangın ve trafik kazalarını belirleyip, kimin hangi adresten aradığını tespit etme imkanı sağlayacak.

Tekirdağ İtfaiye Müdürlüğü, 1 Ocak'tan itibaren Akıllı Kent Otomasyon Sistemi'ni (AKOS) kullanmaya başlayacak. Sistem sayesinde şehrin herhangi bir noktasında çıkan yangın veya yaşanacak trafik kazası anında tespit edilebilecek, gelen ihbarların da nereden yapıldığı anında öğrenilebilecek. Bu sayede zaman kaybı önlenirken, itfaiye ekipleri adres sorma veya araştırmaya gerek kalmadan en hızlı biçimde olay yerine ulaşabilecek.

Bu arada itfaiye araçlarına yerleştirilecek 360 derece döner kabiliyetteki kameralar sayesinde ana kumanda merkezinden olay yeri an be an takip edilerek, bilgisayar destekli yönlendirme ile itfaiyenin çalışma kabiliyeti artırılacak. Olay yerine giden itfaiye araçları trafik yoğunluğuna göre boş yollara sevk edilecek; kaç kilometre hızla gittiğini, hedefe kaç kilometre kaldığını yine ana kumanda merkezinden takip edilecek.

Şu an pilot uygulaması başlayan ve 1 Ocak'tan itibaren tam kapasite ile çalışacak olan sistem, Trakya'da da bir ilk olma özelliğine sahip. Sistemle ilgili bilgi veren İtfaiye Müdürü Erkan Durgut, ocak ayı itibarıyla 15 kişinin daha ekiplerine katılacağını belirterek, "Yaş ortalamamız 35'e düşecek, enerjik bir kadro ile daha da güçlenmiş olacağız. 35 metre merdiven yüksekliğine sahip 2 adet Mercedes araç alıyoruz, böylece araç filomuz daha güçlenecektir. Gönüllü itfaiyecilere kapımız açık. Ekibimize katılmak isteyen vakti ve sağlığı müsait olan dostlarımızı kıyafetlerini ve yemeğini karşılamak üzere itfaiyemize bekliyoruz" dedi.