info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ İyi Parti İl Başkanı Sertaç Alkaya, Tasarruf Genelgesi Yerel Basının İdam Fermanıdır

Tekirdağ İYİ Parti il başkanı Sertaç Alkaya, İYİ Parti Tekirdağ milletvekili Enez Kaplan, İYİ Parti Süleymanpaşa ilçe başkanı Ali Darıcı ve Partililerle birlikte Tekirdağ’da faaliyet gösteren basın bürolarını ziyaret ederek ekonomik kriz,vatandaşın geçim derdi ve basına getirilen tasarruf tedbirleri adı altındaki mali kesintiyi karşılıklı istişare etti.

İYİ Parti İl Başkanı Sertaç Alkaya, “Milletin gündemi Sezen Aksu değil, cep yakan faturalar. Çarşı Pazar kan ağlıyor. Vatandaş ayın sonunu nasıl getirecek kara kara düşünüyor. Millet zamların altında ezilirken boş gündemlerle insanımızı oyalamayı gündem değiştiremeyi bırakın” dedi. İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, İl Başkanı Sertaç Alkaya, Süleymanpaşa İlçe Başkanı Ali Darıcı ve partililer Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesindeki basın kuruluşlarını ve esnafı ziyaret etti.

’Ziyaretlerde konuşan İYİ Parti İl Başkanı Sertaç Alkaya, “Milletimiz boş ve gereksiz gündemlerle oyalanmaya çalışıyor. Milletin gündemi ile saraydakilerin gündemi farklı. Milletin gündemi geçim derdi olmuş. Milletin gündemi cep yakan elektrik, doğalgaz olmuş. Milletin gündemi Sezen Aksu değil, cep yakan faturalar. Çarşı Pazar kan ağlıyor. Vatandaş ayın sonunu nasıl getirecek kara kara düşünüyor. Millet zamların altında ezilirken boş gündemlerle insanımızı oyalamayı gündem değiştiremeyi bırakın” dedi.

Yerel basının sorunlarını dile getiren Milletvekili Enez Kaplan, “Tasurraf tedbirleri genelgesi yerel basını bitiren bir karardır. Söz konusu genelge yerel basının adeta idam fermanı olmuştur.Gerekli düzenlemeler en kısa sürede yapılmalı. Bizler de bu konu üzerine çalışma yaparak mecliste üzerimize düşeni yerine getirmeye çalışacağız. Zor durumda olan yerel basın, söz konusu karar ile daha çok çıkmaza girmiştir. Bunun farkındayız ve gerekenlerin yapılması için siyaset üstü birliktelik ile şehirlerin can damarı olan yerel basına destek olmak zorundayız.

Haber almak, en temel ihtiyaçtır. Zor durumda olan yerel basın, maddi kaygılar ile mesleğin gerekliliklerini yerine getiremeyerek, en temel hak olan haber alma hakkını vatandaşa sağlayamaz duruma gelmiştir. Yerel basının idam fermanına sessiz kalınmamalı” Dedi.

Kaynak : Murat Ürtekin