info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Kalkınma Ajansı katip Üyeleri Seçildi

TR 21 Düzey 2 Bölgesi (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ) Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulunun ilk toplantısı Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Kalkınma Kurulu üyelerinin yoklaması yapıldı. Kalkınma Kurulu toplantısının açılışında bir konuşma yapan Tekirdağ Valisi ve Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Tekirdağ Valisi Zübeyir KEMELEK yaptığı konuşmada; 25 Temmuz 2009 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulan, TR21 Düzey 2 Bölgesi Kalkınma Ajansının ilk Kalkınma Kurulu toplantısında siz değerli kurul üyelerini İlimizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyor ve hepinizi saygıyla selamlıyorum. Hepimizin bildiği üzere, sanayileşme ve küreselleşme süreci; kalkınmanın sağlanması bakımından, farklı toplum kesimlerinin bir araya getirilmesi gerekliliği ve oluşturulan yapının, kalkınmanın çok boyutlu ve dinamik özelliğine uygun olarak, esnek ve değişimlere kolay ayak uydurabilir tarzda, çabuk karar alabilen ve uygulayabilen bir nitelik arz etmesi zorunluluğunu ortaya çıkarmıştır. Bu itibarla; 5449 sayılı Kalkınma Ajanslarının Kuruluşu, Koordinasyonu ve Görevleri Hakkında Kanun ile ülkemiz, yerelde yeni bir kurumsal yapılanma içerisine girmiştir. Buna göre, merkez tarafından belirlenecek kalkınma politikalarını yerelde uygulayacak, bu çerçevede proje uygulama ve insan kaynakları kapasitesini geliştirecek, kamu kurum ve kuruluşlarına kalkınma alanında destek olacak, teknik özelliği ağır basan bir yapı oluşturulmuştur, dedi.
Konuşmanın ardından Kalkınma Kurulunda görev alacak asil ve yedek katip üyelerin seçimine geçildi. Seçim sonucuna göre; asıl katip üyeliklere Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan ALTINTEL ve Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa HELVACIOĞLU, yedek katip üyeliklere ise Tekirdağ ABİGEM Direktörü Serkan ÜNVERDİ ve KOSGEB Tekirdağ İşletme Geliştirme İl Müdürü Ali Vasfi ESKİCİOĞLU seçildiler.
Katip üye seçimlerinin ardından Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı başkanlığında 2 asıl Katip üye ile her ilin en yaşlı birer üyesi olan Doğan ÜNAL, Hasan YILMAZ, Naci ÇARIKÇI dan müteşekkil Divan Kurulu Başkanlığı oluşturuldu.
Divan Kurulu Başkanlığının oluşturulduğu toplantı Kalkınma Kurulu Başkan ve Başkan Vekili seçimine geçildi. Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Özlem YEMİŞÇİ, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Mustafa AYKAÇ ve Trakya Yönetici ve İşadamları Derneği Başkanı Hüseyin HERSEK in aday olduğu iki turlu seçimlerde Özlem YEMİŞÇİ Kalkınma Kurulu Başkanlığına, Mustafa AYKAÇ Başkan Vekilliğine seçildi.
Toplantının ardından Kalkınma Ajansı Yönetim ve Kalkınma Kurulu üyelerine Ticaret ve Sanayi Odasında iftar yemeği verildi.