info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Kamu Hastaneleri Birliği Gen.Sekreteri Uz. Dr. Yakup Çağ Göreve Başladı.

Tekirdağ Kamu Hastaneleri Birliği Gen.Sekreteri Uz. Dr. Yakup Çağ Göreve Başladı.

663 Sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname gereği Taşra Teşkilatı ile Bağlı Kuruluşlarının yeni yapılanmasıyla ilgili Tekirdağ Kamu Hastaneleri birliği Gen. Sekreterliğine atanan Uz. Dr. Yakup Çağ Tekirdağ İl sağlık müdürü Dr. Mehtap Şen ve halk sağlığı müdürü Dr. Mahmut Akdağ tarafından sağlık müdürlüğü toplantı salonunda basınla bir araya geldi. Yeni göreve başlaması sebebiyle yaptığı konuşmada halkımızın kaliteli sağlık hizmetlerine hakkaniyet içinde erişmelerini ve hizmet standartlarını yükseltmeyi amaçlayan sağlıkta dönüşüm programı 2003 yılından beri uygulanmaktadır. Söz konusu program ile sağlanan başarıların sürekliliği programın en önemli unsurlarından biridir.

Bu çerçevede 02.11.2011 tarih ve 663 sayılı sağlık bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının teşkilat ve görevleri hakkında kanun hükmünde kararname ile “bakanlık teşkilatı ve bağlı kuruluşlarının yeniden yapılandırılması” süreci başlatılmıştır. Temelde iş yapma biçimlerimizin yeniden tanımlandığı bu değişim sürecinde , kamu ve özel sağlık hizmetlerinin daha etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi için icracı birimlerle politika yapan ve düzenleyen birimler ayrıştırılmıştır. Bu kapsam da  yeni birim ve kurallar ile bağlı kuruluşların kurulmasının yanı sıra taşra teşkilatımız da yeniden yapılandırılmıştır. Bakanlığın taşra teşkilatı illerde kurulan il sağlık müdürlükleri ile ihtiyaca göre ilçelerde kurulan ilçe sağlık müdürlüklerinden oluşur. İl sağlık müdürlüğü  bağlı kuruluşların il teşkilatını koordinasyonunun yapar ve uyumlu çalışmasını gözetir. Sağlık hizmetleri yönünden ilin durumunu bakanlıkça belirlenen aralıklarla bakanlığa rapor eder. Acil sağlık hizmetleri il ve ilçe sağlık müdürlükleri tarafından yürütülür. Bu müdürlükler söz konusu hizmetlerin yürütülmesi için kamu ve özel hukuk tüzel kişileri ile gerçek kişilere ait tüm sağlık kurum ve kuruluşlarının sevk ve idaresinden sorumlu ve bu konuda yetkilidir. Sağlık bakanlığı kuruluşları hizmet birimlerini görevleriyle çalışma usul ve esasları hakkında yönetmelik 7.03.2012 tarih ve 28226 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.

Bu kapsamda ; Tekirdağ halk sağlığı müdürlüğü bağlı kuruluşun il teşkilatı olarak yeni yapılanmada 19.03.2012 tarihinde hizmete başlamıştır. Halk sağlığı müdürlüğü , toplum sağlığı merkezleri ve halk sağlığı laboratuarlarından oluşur. Halk sağlığı müdürlüğünün görevleri halk sağlığını korumak ve geliştirmek sağlık için risk oluşturan faktörlerle mücadele etmek. 1 . basamak sağlık hizmetlerini yürütmek ve bu hususda gerekli düzenlemleri yapmaktır. Yine bu yapılanma kapsamında hastanelerimizi ve benzeri sağlık kurum ile kuruluşlarımzı (Ağız Diş Sağlığı merkezleri, Diş Tedavi ve protez merkezleri) maliyet ve etkinlik açısından  daha etkin yönetebilmek için 31.10.2012 tarihinde Tekirdağ Kamu hastaneleri birliği genel sekreterliği kurulmuştur. Kamu hastaneleri birlikleri genel sekreterlikleri kamu hastane birlikleri dahilindeki sağlık tesislerini kapsamaktadır. Birlik teşkilatı , genel sekreterlik ve hastane yöneticiliklerinden oluşmaktadır. Genel sekreterlik birliğin en üst karar ve yürütme organıdır. Genel sekreterlik bünyesinde tıbbi hizmetler ,idari hizmetler  ve mali hizmetler başkanlıkları kurulmuştur. Birliğe bağlı sağlık tesisleri hastane yöneticisi tarafından yönetilecektir. Hastane yöneticisine bağlı olarak, başhekimlik , idari ve mali işler ile sağlık bakım hizmetleri müdürlükleri kurulmuştur. Sağlık tesislerini işletmek faaliyetlerini izlemek , değerlendirmek ve denetlemek , bu tesislerde her türlü koruyucu, teşhis tedavi ve rehabilite edici sağlık hizmetleri verilmesini sağlamak  görevleri arasındadır. Bu gün göreve başlayan kamu hastaneleri birliği genel sekreteri Uz. Dr. Yakup Çağ’a  Op. Dr. Cengiz Becerir ,Yunus Yiğit, Hüseyin Muhsin, Dr. Raif Üzmez, Uzm. Dr. Mustafa Doğan Uzm. Dr.Hasan Nazif Gönülalan,Dr. Esra Işıl Erel ,Muhterem Adak,  Dt. Halim Doğrusöz, Burhan Kambur’a yeni görevlerinde başarılar diliyoruz. Basın toplantısında yapılan konuşmaların videolarını izleyebilirsiniz.

Basın toplantısında yapılan konuşmaların videolarını izleyebilirsiniz.

Kamu hastaneleri birliği il genelinde yapılan yeni görevlendirme listesi:

 

UZM. DR. YAKUP ÇAĞ GENEL SEKRETER
 UZM.DR. CENGİZ BECERİR TIBBİ HİZMETLER BAŞKANI
 YUNUS YİĞİT İDARİ HİZMETLER BAŞKANI
 HÜSEYİN MUHSİN KAYNAR MALİ HİZMETLER BAŞKANI

DR. RAİF ÜZMEZ TEKİRDAĞ DEVLET HASTANESİ HASTANE YÖNETİCİSİ
 UZM. DR. MUSTAFA DOĞAN TEKİRDAĞ DEVLET HASTANESİ BAŞHEKİM
 UZM. DR.HASAN NAZİF GÖNÜLALAN TEKİRDAĞ DEVLET HASTANESİ BAŞHEKİM YRD.
 DR. ESRA IŞIL EREL TEKİRDAĞ DEVLET HASTANESİ BAŞHEKİM YRD.
 MUHTEREM ADAK TEKİRDAĞ DEVLET HASTANESİ İDARİ VE MALİ MÜDÜR

DR. ALİ CENGİZ KALKAN ÇORLU DEVLET HASTANESİ HASTANE YÖNETİCİSİ
 UZM. DR. YUSUF KÜRŞAD ÖZDAMAR ÇORLU DEVLET HASTANESİ BAŞHEKİM
 UZM. DR. YUNUS CEM TUNCER ÇORLU DEVLET HASTANESİ BAŞHEKİM YRD.
 UZM. DR. AZAMET CEZİK ÇORLU DEVLET HASTANESİ BAŞHEKİM YRD.

UZM. DR. NECATİ KARAOĞLU ÇERKEZKÖY DEVLET HASTANESİ HASTANE YÖNETİCİSİ-BAŞHEKİM
 UZM. DR. ALİ FUAT YALVAÇ ÇERKEZKÖY DEVLET HASTANESİ BAŞHEKİM YRD.
 YALÇIN AY ÇERKEZKÖY DEVLET HASTANESİ İDARİ VE MALİ MÜDÜR

UZM. DR.SERHAT GÖÇER MALKARA DEVLET HASTANESİ HASTANE YÖNETİCİSİ-BAŞHEKİM
 UZM. DR. BİLGE SERTEL TÜFEKÇİ MALKARA DEVLET HASTANESİ BAŞHEKİM YRD.

UZM. DR.MUSTAFA DÖNMEZ SARAY DEVLET HASTANESİ HASTANE YÖNETİCİSİ-BAŞHEKİM
 GÖKHAN TOPAÇ SARAY DEVLET HASTANESİ İDARİ VE MALİ MÜDÜR

UZM. DR.ATAKAN EREN MURATLI DEVLET HASTANESİ HASTANE YÖNETİCİSİ-BAŞHEKİM
 FATİH HIZAL MURATLI DEVLET HASTANESİ İDARİ VE MALİ MÜDÜR

UZM. DR. ÇETİN KİREZLİ ŞARKÖY DEVLET HASTANESİ HASTANE YÖNETİCİSİ-BAŞHEKİM

UZM. DR. RECEP YAVER HAYRABOLU DEVLET HASTANESİ HASTANE YÖNETİCİSİ-BAŞHEKİM
 HÜSEYİN ATAK HAYRABOLU DEVLET HASTANESİ İDARİ VE MALİ MÜDÜR

DT. HALİM DOĞRUSÖZ TEKİRDAĞ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ BAŞHEKİM
 BURHAN KAMBUR TEKİRDAĞ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ İDARİ VE MALİ MÜDÜR

DT. MÜŞFİK DÜNDAR ÇORLU AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ BAŞHEKİM
 DT. EMRAH METİN ÇORLU AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ BAŞHEKİM YRD.