info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Kentsel Dönüşümü konuşacak

Tekirdağ da Kentsel dönüşümde sektörler buluşuyor Toplantısı 22 Aralık Cumartesi Günü Saat 10:00 da Namık Kemal Üniversitesi Piramit Salon da gerçekleştirilecek.

Tekirdağ’da ‘Kentsel dönüşümde sektörler buluşuyor’ Toplantısı 22 Aralık Cumartesi Günü Saat 10:00’da Namık Kemal Üniversitesi Piramit Salon’da gerçekleştirilecek. Çok sayıda üst düzey resmi yetkili ve uzmanın katılacağı toplantıda Tekirdağ Belediyesi de tam kadro olarak yerini alacak.

Bakanlığın üst düzey yetkilileri başta olmak üzere resmi yetkililer ve birçok uzmanın katılacağı toplantıda Tekirdağ Belediyesi’nin de tam kadro olarak yer alacağını belirten Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, belediye olarak göreve geldikleri günden bu yana kentsel dönüşüme büyük önem verdiklerini dile getirerek, “Kentsel dönüşüme en çok ihtiyaç gösteren kentlerden birinin de Tekirdağ olduğunu düşünüyorum. Bunun birçok nedeni var. Şehir tarihi bir yerleşim üzerine kurulmuş, merkezi oldukça yoğun, yerleşim alanında kente nefes aldıracak alanlar oluşturulmadan kent büyümüş, yayılarak gelişmiş ve sonuçta Marmara’nın kıyısında tarihin ve doğanın tüm güzellikleri ile bezenerek oluşan Tekirdağımız, bu güzel kentimiz, planlamanın klasik çözümleri ile idare edilemeyecek birçok sorunla baş başa kalmıştır.

Yapılaşması, yolları günümüz şehircilik anlayışına uymayan bir konumda. Bununla beraber şehrin merkezinin çok geniş bir alanının sit alanı olması da bir takım dönüşümleri zorlaştırıyor. Biz Tekirdağ Belediyesi olarak uzun zamandan beri kentsel dönüşüm konusunda proje çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ancak kentsel dönüşümün başarıya ulaşması için belediye, kamu ve özel sektör ile vatandaşların işbirliği içerisinde olması gerekiyor. Belediye planlamasını düzenlemesini yapacak, vatandaş da yapılan toplantıda hazır bulunacak, oradaki planı projeyi tanıyacak, yatırımcı da işin objektif tarafını görecek, böylece ortaya kente yararlı, şehircilik ilmine uygun, şeffaf, katılımcı bir proje çıkacak. Bundan da bütün taraflar memnun olacak ki başarı ortaya çıksın” dedi.

Kentsel dönüşümün bir yerin yıkılıp yeniden yapılması olarak algılanmaması gerektiğini her fırsatta her platformda dile getiren Başkan Dalgıç, “Kentsel dönüşümün sosyal donatı alanları ile birlikte değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. İlimizde gerçekleştirilecek olan toplantıda Tekirdağ Belediyesi olarak yerimizi alacağız ve kentsel dönüşüm konusundaki ciddiyet ve hassasiyetimizi bu toplantıda da dile getireceğiz ve Tekirdağ için en iyisini bulma adına üzerimize düşen katkıyı yapacağız” dedi.