info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Kiraz Festivalinde Yıldızlar Geçidi

Tekirdağ uluslar arası 49.Kiraz Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen konserde, Tekirdağ halkı özlemli parçalarla coştu.70’li yılların müzik piyasasına damgasını vuran, Neşe Karaböcek, Seyyal Taner, Selçuk Ural, Semiha Yankı, Ersan Erdura, Nur yoldaş ve Bilgen Bengü, Sahil dolgu alanında Tekirdağlılara unutulmaz bir müzik şöleni sundu.

 
İlk önce sahne alan Semiha Yankı, Nur Yoldaş, Ersan Erdura ve dönemin “cici kızlar” ekibinin solisti Bilgen Bengü’den oluşan dörtlü, gerek solo gerekse düet olarak seslendirdikleri parçalarla dinleyicileri mest etti. Zaman zaman bastıran yağmura rağmen programını aksatmayan sanatçılar yoğun kalabalığa keyifli anlar yaşattı.
 
 
Dörtlü sanatçı grubunun ardından sahne alan dönemin Türk popunun yıldızı Seyyal Taner’in, enerjisi ve zarafetinden bir şey kaybetmediği görüldü.Sahnede basmadık yer bırakmayan Seyyal Taner,yaptığı mikrofon şov ve Neşet Ertaş’a ait olan bir türküyü pop tarzında söyleyerek izleyicileri coşturdu.Seyyal Taner’in ardından sahne alan Selçuk Ural,romantik parçalarıyla izleyicileri duygulandırırken,gecenin assolisti Neşe Karaböcek,ilerlemiş yaşına rağmen beyazlar  giyinmiş bir şekilde sahneye çıkınca herkesi bir kez daha kendisine hayra bıraktı.
 
 
Sahnede, Tekirdağ halkına adeta 70’li yıllardan bir müzik ziyafeti sunan Neşe Karaböcek, billur sesiyle herkese unutulmaz anlar yaşattı. Güzel bir konser programı olmasına rağmen, Vali Yardımcısı Mustafa Yel ve Velimeşe belediye Başkanı Rasim Yüksel dışında partililerden kimsenin katılmaması, belediye başkanına vefasızlık olarak yorumlandı.
 
 
Bu konuda gazetemiz bir açıklama yapan belediye başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, “ülkemiz zor ve sancılı bir süreçten geçiyor, Gezi parkı olayları malumunuz üzere hepimizi üzmektedir. Bu nedenle partili arkadaşlarımız ve vatandaşlarımızın katılımının asgari düzeyde olmasını beklerken, bu kadar yüksek katılım bizi ziyadesiyle memnun etmiştir.
 
 
Böyle acılı bir günde, bu organizasyonu iptal etmeyi, düşündük. Fakat festivalimizin uluslar arası boyut kazanması ve tüm hazırlıkların önceden yapılması nedeniyle bu mümkün değildi. Bu elim hadiseler bizi derinden yaralamış olmakla birlikte, ziyadesiyle elem ve kedere boğmuştur. Türkiye Cumhuriyeti, farklı kültür ve etnik kimlikteki insanlardan oluşmuştur ve hepsi de bizim halkımızdır. Tek temennimiz, dostluk, barış, kardeşlik içinde bir arada mutlu ve huzurlu yaşamak olmalıdır.
 
 
Temennimiz, kavga ve şiddetten uzak, bu günkü festivalimiz gibi neşe içinde yaşanabilir bir Türkiye’dir. Davetimize icabet eden veya etmeyen tüm hemşerilerime teşekkür ederim.” Dedi. Konserin, her zamanki protokol düzeni yerine, davetlilerin ayakta, yağmur altında şemsiyeyle izlenmesi dikkat çekerken, program halkın coşkulu katılımıyla son buldu.
 
Kaynak : Murat Ürtekin