info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Kız Meslek Lisesi Anaokulunda Türkiyede Bir İlk Başlıyor!(Özel Haber)

Tekirdağ Kız Meslek Lisesi Anaokulunda Türkiyede Bir İlk Başlıyor!(Özel Haber)

Tekirdağ Zübeyde Hanım Kız Teknik ve Meslek lisesi ana okulunda bu gün yüzlerce velinin 2007- 2008- ve 2009 doğum tarihli çocuklarını Türkiye de  ilk defa Tekirdağ da uygulanmaya başlanacak olan Montesori eğitimi almak için kura ile belirleme olmasına rağmen büyük izdiham yaşandı.

Trakya kalkınma ajansının desteklediği bu proje ile Milli eğitim bakanlığı pilot bölge olarak seçtiği Tekirdağ Zübeyde Hanım Kız Teknik ve Meslek lisesi anaokulu müdürü Suat Durmaz salonda toplanan velilere okulumuzu tercih ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Yeni uygulama için görevli öğretmen arkadaşlarımız aylardan beri kurs görmektedirler. Bu sene Türkiye de ilk defa Tekirdağ da uygulanacak olan Montesori eğitimi ile ilgili önümüzdeki günlerde velilere geniş açıklamalarda bulunacağız. Bu seneki eğitim yılımızda 2007- 2008- ve 2009 doğumlu öğrencilerden kura ile 8’er öğrenci belirlenecek, müracaat eden öğrencilerden kurada kazanamayanlarda normal anasınıfında eğitim görecekler.

3 yıllık bir program için uygulanacak olan bu yeni sistem de çocukların birlikte yaşama, eğlenme, öğrenme ve yarışma eğitimleri eğitici öğretmenler tarafından kendilerine verilecek.

Tekirdağ da ilk defa devlet okulunda Avrupa birliği destekli bir uygulamanın hayata geçirilecek olması, hem okulumuz için hem de Tekirdağ için gurur verici bir olaydır. Anaokulu şefi Arzu Çakır diğer görevli öğretmenler Berrin Ç. Turan ve Hatice Karaman bu gün yapılan kura çekiminde görev aldılar.