info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Kızılayı Aka Kolejinda İftar Yemeği Düzenledi

Tekirdağ Kızılay şube başkanlığı ve Kızılay kadın kolları tarafından Ramazan ayı münasebetiyle Aka kolejinde iftar yemeği düzenlendi.

Tekirdağ Kızılay şube başkanlığı ve Kızılay kadın kolları tarafından Ramazan ayı münasebetiyle Aka kolejinde iftar yemeği düzenlendi.

Tekirdağ Kızılay şube başkanı Rıza Özen yemekten önce yaptığı konuşmasında Kızılay’a gönül veren tüm misafirlere hoş geldiniz diyerek, kardeşliğinü, birlik ve beraberliğin, dayanışmanın simgesi olan bu mübarek ayda düzenlemiş olduğumuz iftar yemeği vesilesiyle sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyuz dedi.

Tekirdağ Kızılay şubesi kadın kolları başkanı Hamiyet Çizen selamlama konuşmasının ardından afet dönemlerinin dışında da hayatın her anında ihtiyaç sahiplerinin yanında olan Türk Kızılayı Ramazan ayı boyunca sosyal yardımlarını sürdürüyor. Türk Kızılayı ortaya koyduğu projeler ile ihtiyaç sahiplerine farklı çözümler sunuyor. Türkiye ye yayılmış 700 üzerinde Türk Kızılayı şubesisnin yapmış olduğu detaylı incelemelr sonucu ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını Ramazan ayında da gidermeye devam ediyor.

Türk Kızılayı birbuçuk asırlık geçmişinde çok başarılı hayır işlerine imza attı. Bu güne kadar 4 kıtada 60 ‘a yakın ülkede uluslararası yardım operasyonu gerçekleştirdi. Dünyanın dörtbiryanınd ayaşanan afetlerde kırmızı hilalli çadırlarımız görmekten gurur duyuyoruz. Türk Kızılayı dünya genelinde seçkin bir sivil toplum örgütü olmuştur. Bu başları8nın altında bireysellik yoktur. 144 yıllık tarihi boyunca Türk Kızılayı madden ve manen Devletin en büyük destekçisi olmuş yükünü paylaşmıştır. 2012 yılında selden etkilenen Phiphinlilere 2009 yılında savaşın yaşandığı Irak’a yine selden etkilenen Etiopya’ya ,depremden etkilenen Endenozya’ya ,Depremden etkilenen İran’a ,2005 yılında kasırganın vurduğu ABD ‘ye , Selden etkilenen Dominik Cumhuriyetine, Tayfundan etkilenen Küba’ya, 1999 yılında kuraklık yaşayan Bangladeş’e ve yüzlercesine benzer sebeplerle yardımda bulunarak hayata tutunmalarnı sağladık.Dedi.

Yemeğe katılan Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek’in eşi Zehra Kemelek, NKÜ Rekötürü Prof Dr. Osman Şimşeğin Eşi Zehra Şimşek, Mhp Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen,AK parti Eski il başkanı Soner Çizen ve eşi, MHP il başkanı Enez Kaplan ve yönetimi, Kumbağ Belediye başkanı Hüseyin Uzunlar, Çorlu Kızılay yönetim kurulu, Aka koleji yöneticileri ve iftar yemeğine katılan davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür etti.  Eski Ramazan sofralarını yaşatan Tekirdağ Müzisyenler derneği fasıl ekibi çaldığı parçalarla yemeğe katılanlara duygulu anlar yaşattı.