info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Limanı Kriz Maduru

Tekirdağ Liman Başkanı Mübin Salter Salt, global mali krizin konteyner taşımacılığı nı olumsuz etkilediğini bildirdi.

Salt, yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde konteyner taşımacılığı yapan limanlarda, yılın ilk yarısında yüzde 40 lık düşüş yaşandığını söyledi.
Tekirdağ ın da bu düşüşten etkilendiğini ifade eden Salt, "2008 yılının ilk yarısıyla, 2009 yılının ilk 6 ayını karşılaştırdığımızda, konteyner taşımacılığının yüzde 100 den yüzde 60 a düştüğünü görüyoruz. Dünyadaki ekonomik krizin etkisi olarak ülkemiz genelindeki limanlarda yaşanan bu yüzde 40 lık gerileme, ekonomi piyasasında yaşanan yeni hareketlenme ile yeniden toparlanma eğilimi göstermekte" dedi.
DÖKME YÜK ETKİLENMEDİ
Salt, konteyner taşımacılığında yaşanan gerilemeden, dökme olarak taşınan yük çeşitlerinin ise etkilenmediğini ifade etti.
Tekirdağ daki, AKPORT limanı aracılığıyla gübre, soda, kum, tuz, ayçiçeği, çimento, demir ve hurda gibi ürünlerin ihracat ve ithalatının yapıldığını ifade eden Salt, Tekirdağ ın özelleşmesi beklenen NATO limanı ile birlikte konteyner ve lojistik deniz taşımacılığı yönünden dünyanın sayılı liman kentleri arasında yer alacağını kaydetti.