info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Limanında Denize Uçan Taksi İle İlgili İddianame Hazırlandı

Tekirdağ Limanında Denize Uçan Taksi İle İlgili İddianame Hazırlandı

Tekirdağ eski iskelede 28 mayıs gecesi saat 03:30 da feribottan indikten sonra denize düşen takside hayatını kaybeden 4 kişi için Cumhuriyet savcılığınca iddianame hazırlanarak Tekirdağ 1. Ağır ceza mahkemesinde kabul edilerek dava süreci başladığı açıklandı.

Kazayla ilgili trafik baş polisi, jandarma kıdemli baş çavuş ve karayolları teknik görevlisinden oluşan bilirkişiler tarafından verilen raporlarda Cumhuriyet savcılığına verildiği bu bilir kişilerden karayolları bilirkişisi kusurun sürücüde olduğuna dair şer koyduğu da belirtiliyor. Bu kaza ile ilgili tek görevli ve yetkili ulaştırma bakanlığı denizcilik işletmelerinde görevli sörveyler tarafından verilmesi gerekirken neden böyle bir yetkisiz kişilerden rapor alındığını anlamış değiliz.

Bu kaza öncesi Akport işletmesinin Tekirdağ liman başkanı tarafından verilen raporlar üzerine ve kesilen cezalar sonrası işletme izinlerinin iptal edilerek özelleştirme idaresi tarafından tekrar TDİ devredildiği süreç içinde gazetemiz gelişmeleri çok yakından takip ederek konuların birinci derece yetkili ve denetim sorumlusu olarak eski liman başkanı olduğunu biliyoruz.

26 Nisan 2012 tarihinde işletme izni iptal edilen Akport’un yeni  TDİ adına işletme izni müsteşar M. Habip Soluk tarafından verilmiştir. Bu izin talebi için hazırlanmış olan dosyalarda kim veya kimler yetkili olarak izin talebinde bulunmuşlardır. Bu Tekirdağ limanının özelleştirme idaresinden 30 yıl karşılığı 105 milyon dolara kiraladığını ve yeni ilaveler ve konteynır sahası yapımı ve iskele ilavesi için %30 ücret artırım anlaşmaları yapıldığı bilinmektedir. Karşılıklı iki kurum arasındaki anlaşmazlıklar neticesi Tekirdağ limanı bu gün bu duruma gelmiştir. Kazayla ilgili yeni göreve gelen TDİ işletme müdür ve müdür yardımcısı olayların dışında fakat ihmal ve sorumlulukları bulunduğu gemi 3. Kaptan ve 4. Kaptanının iskele ye yanaşması için deniz palamarı ücretini yatırdıkları fakat talep etmedikleri. Gemi yanaştığı andan itibaren araçların gemiden çıkışlarından görevli olan kara palamarının da o gece görevi başında olmadığı iddia edilmektedir.

Tekirdağ Cumhuriyet savcısının hazırlamış olduğu iddianamede 5 kişinin kusurlu oldukları nedense bu işin başından beri izin talepleri üzerinde imzası bulunan kişinin soruşturmaya bile çağırılmadığı, ayrıca bu kişinin Tekirdağ liman başkanlığının kapasitesinin çok üzerinde olan İstanbul liman başkan yardımcılığına tayin olarak görevlendirildiği, görevlendirildiği günde Tekirdağ eski iskelede denize uçan takside 4 kişi hayatını kaybetti. Savcı iddianamesinde “TAKSİRLE ÖLÜME NEDEN OLMA” maddesinden 2 yıldan 15 yıla kadar dava süreci başladığı 7 kasım 2012 de duruşması başlayacak.

Tekirdağ Yeni haber olarak bütün gelişmelerin takibinde olduk bundan sonrada takip edeceğiz gelişmeleri tüm okuyucularımızla en doğru şekilde paylaşacağız.