info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Lütfi Çebi, Biz Ahi Kültürünü Dünyaya Tanıtan Ülkeyiz

Tekirdağ Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Lütfi Çebi, Biz Ahi Kültürünü Dünyaya Tanıtan Ülkeyiz

Tekirdağ’da bu yıl ilk gerçekleştirilen Tekirdağ&Alexsandrepoli dostluk birliği 1.lezzet şenliği yeni yıl etkinliği düzenlendi.

Süleymanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öncülüğünde, Dedeağaç lokantacılar odası, Tekirdağ lokantacılar ve pastacılar odası ve Tekirdağ aşçılar ve pastacılar derneğinin destekleriyle düzenlenen Tekirdağ’da bu yıl ilk gerçekleştirilen Tekirdağ&Alexsandrepoli dostluk birliği 1.lezzet şenliği yeni yıl etkinliği, büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Türk ve Yunan konukların katılımıyla gerçekleşen bu etkinliğin açılış konuşmasını yapan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürü Oğuz Günaçan, “mesleki eğitim,iş gücü,bilgi ve becerilerini,piyasa ve işveren talepleri doğrultusunda geliştirerek,istihdam edilebilirliği arttıran,bireylerin kendi potansiyellerini gerçekleştirmelerine imkan tanıyan ve bu bağlamda ülkenin toplumsal alanda kalkınmasına ciddi katkılar sağlayan bir süreçtir” Dedi.

Ardından söz alan Yunanistan temsilcisi Yorgos,Mükemmel organizasyon ve birbirinden güzel lezzetler için memnuniyet ve teşekkürlerini belirtti. Süleymanpaşa Kaymakamı Aslan Yurt da yaptığı konuşmada,lezzet kültürünün turizm sektörü ve ülkeler arasındaki dostluk ve kardeşlik bağlarını güçlendirdiğini ifade etti. Kapanış konuşmasını yapan Tekirdağ lokantacılar ve pastacılar odası başkanı Lütfi Çebi, “Bizler esnaf teşkilatı olarak işyerlerimizde sadece yemek hizmeti yapan insanlar değiliz. Bizler, Ahi kültürünü Dünyaya ve ülkenin her safhasına yaymış olan bir teşkilatın temsilcileriyiz.

İşte burada bir örneğini yaşayacağımız bugün,“1.lezzet şenliği” adı altında düzenlediğimiz bu etkinlik, sadece bir damak ve yemek şöleni değil, aynı zamanda kültürleri birleştiren, birbirimizi daha iyi tanıyarak kucaklamamızı sağlayan bir etkinlik olacaktır. Ben bu etkinliğin içinde olan okulumuzu, komşu ilimiz Yunanistan Alexsandrepoli(Dedeağaç) temsilcilerimiz olmak üzere, bizleri yalnız bırakmayan ve onore eden tüm katılımcılara en kalbi duygularla teşekkür ediyorum” Dedi.

Konuşma bitiminde, Türk lezzetlerini Yunan konuklarla buluşturan yemek ikramına geçildi ve konuklar üniversite öğrencilerinin keyifli müziğiyle yemeklerini yediler. Program, toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Kaynak : Murat Ürtekin