info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Milli Piyango Fen Lisesi 2. oldu.

OYAK ın TÜBİTAK işbirliğiyle bu yıl 8 incisini düzenlediği Liselerarası Matematik Yarışması ödülleri törenle sahiplerini buldu.

Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayında düzenlenen törende konuşma OYAK Otomotiv ve Çimento Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı Celal Çağlar, önemine dikkat çektiği eğitimin insana her alanda gerekli olduğunu söyledi. Sosyo-Kültürel anlamda pek çok işlevi yerine getirdiklerini kaydeden Çağlar, 8 yılda 2 bin 456 okulda 9 bin 824 öğrenciyi matematikle buluşturduklarını ifade etti.

Oyak Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Türker de OYAK Çimento Grubunun 2003 yılında "Hayat Matematiktir" sloganıyla 5 ilde 107 okulun katılımıyla başlattığı ve geleneksel hale gelen bu etkinlik sayesinde matematiği seven gençleri ülkeye kazandırmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

Türker, yarışmanın geçen yıldan itibaren 16 ilde düzenlenmeye başladığını ve bu sayının her geçen yıl daha da artmasını hedeflediklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından Adana, Kahramanmaraş, Mardin, Batman, Bolu, Sakarya, Ordu, Rize, Düzce, Tekirdağ, Zonguldak, Hatay, Sivas, Kırıkkkale, Şanlıurfa ve Balıkesir illerinin birincilerine ödülleri verildi.

Yarışmanın, 2010 Matematik Şampiyonu 33 puanla Bolu Fen lisesi olurken, ikinciliği 32 puanla Tekirdağ Milli Piyango Fen Lisesi, üçüncülüğü ise 31 puanla Hatay Tozçelik Fen Lisesi aldı.

Törende, yarışmaya katılan tüm öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Şampiyon olan okul, 15 bin TL değerinde bir karma laboratuvar kazandı. Şampiyon okulun öğrenci, öğretmen ve okul müdürü biner TL değerinde altın, başarılı öğrencilerin aileleri de biner TL tutarında hediye çekiyle ödüllendirildi.