info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Müftülüğü Ramazan Ayı Etkinliklerini Basın Toplantısı Duyuruldu

Tekirdağ Müftülüğü Ramazan Ayı Etkinliklerini Basın Toplantısı Duyuruldu

Tekirdağ il müftüsü Mahmut Gürlen diyanet işleri başkanlığının bu sene Ramazan ayını “KARDEŞİLİK VE SELAMLAŞMA” ayı olarak ilan ettiğini duyurdu.

Bu gün Tekirdağ il müftülük binasında basın mensuplarına Ramazan ayında yapılacak olan etkinlikleri ve Milletçe huzur ve mutluluk için Ramazan ayına kavuşmanın bahtiyarlığını yaşayacağız diye sözlerine başlayan Gürlen 19 Temmuz 2012 Perşembe günü ilk teravi namazını kılarak , 20 temmuz Cuma günü ilk orucumuza niyet edeceğiz. Umuyor ve diliyoruz ki 11 ayın sultanı olan ramazan kulluğumuzu onaran değer ve yükümlülükleriyle kendimize çeki düzen vermemizi sağlayan ilkeleriyle bizleri yeniden biçimlendiren Ahlak ve fazilet ölçüleriyle , yeniden canlandırdığımız, dostluk, kardeşlik ve komşuluk ilişkileriyle son derece verimli bir ay olacaktır.

Ramazan ayı ülkemizde olduğu gibi ilimiz dede yoğun bir şekilde yaşanacaktır. Ramazan ayı süresince il merkezi ve ilçelerimiz de merkez Yusuf ağa camii, çorlu merkez garaj camii, Hayrabolu Çorumi Mustafa bey camilerin de hatimle teravih namazı kılınacaktır.Ramazan ayı süresince Teravih namazların da belirli camilerde 6666 adet hatimle teravih namazı kılınacaktır.


Tekirdağ merkez de bu güne kadar Yusuf Ağa camiinde kılınan Hatimle teravih namazları bu yıldan itibaren araç park sonu göz önüne alınarak merkez ortacami de kılınmasına karar alındığını açıkladı.

İhtiyacı olan vatandaşlara ve cami cemaatlerinin de katılımlarını beklediğimiz 7 camimizde iftar verilecektir. İl genelinde 328 cami de sabah öğle ikindi namazlarından önce mukabele okunacaktır.

12 cami de vatandaşlarımız İtikafa girebilecektir. Kadir gecesin de 24 camimiz sabaha kadar ibadet için açık bulundurulacaktır. İlimiz ve belirlenen ilçelerden 15 camide mahya asılacaktır. İlimiz genelinde 20 adet radyo ve Tv programları yapılacaktır. İlimizde yerel basına ramazan ayı boyunca makaleler yazılacaktır.

İlimizde 117 cami de vatandaşların camilere alışkanlığını arttırmak için iftar daveti yapılacaktır. İlimizde 4 adet Kuran ziyafeti programı düzenlenecektir. Ramazan ayı sonunda sakal-ı şerif olan camilerimizde  ziyaretler yapılacaktır.

Tekirdağ Belediyesinin Tekirdağ merkezde bulunan bütün camilerinde ramazan temizliği yaptırması sebebiyle özel teşekkürlerini iletti.

İlimiz müftülüğünce Ramazan ayında Çanakkale müftülüğü ile kardeş il ve kardeş ilçeler seçilmiş karşılıklı ziyaretler yapılacaktır. Büyük Üstat Hacı Hafız Amir Ateş ilahiler gurubunun Tekirdağ anfi tiyatro da semazen ve ilahi gösterisi düzenlenecektir.