info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Namık Kemal Şiir Grubu yılın 3. dinletisini yaptı

Toplantıda Dünya Şiir Günü nedeniyle Şiirin yaşamımızdaki önemi dile getirildi.

Tekirdağ Namık Kemal Şiir Grubu yılın üçüncü dinletisini öğretmenevi yemek salonlarında gerçekleştirdi. "21 Mart ?Dünya Şiir Günü nü bir gün öncesinde kutlayan şairler, kendilerine ve ünlü isimlere ait şiirleri yorumladılar.

Yücel Coşkun, Fehmi Altunay, Recep Ümit Nişancı, Yaşar Ergene, Sıtkı Karslıoğlu, Semra Karslıoğlu, Arda Kaan Seçgin, Işıl Tan Koşar, Nimet Polat, Zuhal Malkoçlar, Yasemin Erilmez, ve Aytaç Oy gibi grubun sürekli isimlerinin yanı sıra Mart ayına ilişkin, "Şiirli saatler"programına Abdullah Atik, Mehmet Öztay ve Aytekin Erdem de yeni katılımcılar olarak iştirak ettiler.

Dinletiyi yöneten Grup Başkanı Aytaç Oy, günün önemi doğrultusunda katılımcılara Onur Akay tarafından bestelenen, sözleri yıllardır "ANA" dergisini çıkaran Necla Ünal a ait "Şiirler Marşı" ndan dağıttı.

Aytaç Oy ve Yücel Coşkun un "21 Mart ?Dünya şiir günü ile şiirin yaşamımızdaki yeri ve önemi"üzerine yaptıkları konuşmalar sonrasında Şar Pastanesi-Pehlivanoğlu Kardeşler Ltd. Şti. nin güne özel olarak gönderdiği kuru pasta ve eklerin yenilip, çayların içildiği toplantı çok nezih geçti.

Aytaç Oy, "Bu güzel mekânı grubumuza tahsis ettikleri için öğretmenevi müdürü Sayın Zeki Turan a yönetimine ve personeline, gruba katkılarını sürdüren Şar Pastanesi-Pehlivanoğlu kardeşlere teşekkür ediyoruz" dedikten sonra bir aksilik olmadığı ve salonun boş olacağı tüm üçüncü cumartesi günlerindeki aylık-gelenekselleşen, "Şiirli saatler" dinletilerini bu güzel-aynı mekânda sürdürmek istediklerini dile getirdi.

Katılımcılar, Nisan ayına ilişkin dinletinin yapılacağı, 17 Nisan günü 13.00 de yine öğretmenevinin bu güzel salonunda buluşmak üzere kendilerine yakın ilgi ve kolaylığı gösteren öğretmenevi müdürü Zeki Turan la birlikte öğretmenevinin giriş basamaklarında günün anısına topluca fotoğraf çektirdiler.

21 Mart-Dünya Şiirler günü nedeniyle Yücel Coşkun (solda) Aytaç Oy, günün önemine ve şiirin yaşamımızdaki yeri konusunda konuştular. (Fotoğraf Arda Kaan Sezgin)

DÜNYA ŞİİR GÜNÜ ANISI NA-20 Mart Cumartesi günü Mart ayının "Şiirli Saatler " dinletisini gerçekleştiren Tekirdağ-Namık Kemal Şiir grubu katılımcıları, öğretmenevi Müdürü Zeki Turan ile birlikte Dünya Şiir Günü anısı olarak Öğretmenevinin giriş basamaklarında topluca fotoğraf çektirdiler.