info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Namık Kemal Şiir İkindilerinden Duygu Dolu Etkinlik

Tekirdağ Namık Kemal şiir ikindileri derneği,Namık Kemal derneği,Tekirdağ Tarih Bilincinde Bulunanlar derneği ve Tekirdağ Tümkasder derneğinin birlikte gerçekleştirdiği, "DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ,ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞAİR MEHMET AKİF ERSOY" konulu etkinlik,neşe,hüzün ve duygu dolu anların aynı anda yaşanmasına vesile oldu.

Tekirdağ Namık Kemal şiir ikindileri derneği başkanı Cahide Ulaş Altar,Tekirdağ Namık Kemal derneği başkanı Ali İhsan Şeniz,Tekirdağ Tarih Bilincinde Bulunanlar derneği başkanı Hüseyin Bayol ve Tekirdağ Tümkasder derneği başkanı Rasim Gürsoy'un oluşturduğu 4 dernek,süreklilik sağladığı gibi,işledikleri konularla manevi duygularda zirveyi yaşatmayı başararak,gerek tarihi gerekse manevi değerleri ayakta tutmayı başarmaları takdirle karşılanıyor. 21 yıldır bu başarılı organizasyonu gerçekleştiren Tekirdağ Şiir İkindileri derneği başkanı Cahide Ulaş Aytar, "Bugün ülke tarihimizde yer alan iki vatansal konuyu ve hayatın temel taşını oluşturan kadınları konuşmak için bir araya geldik.

Artık kadınlar öldürülmesin,tacize ve tecavüze uğramasın,şiddet görmesin,kadın-erkek bir bütün olarak yaşasın diye Dünya emekçi kadınlar gününü yad ediyoruz.Ayrıca,asla geçilemeyen,destanlaşan Çanakkale kahramanlarını anmak,Vatan şairi Namık Kemal'in evinde bize asla unutulmayacak bir şiir hediye eden bir diğer vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve minnet içinde anmak için bir araya geldik.Ruhları şad olsun" Dedi. Namık Kemal derneği başkanı Ali İhsan Şeniz de, "bugün yüreklerimiz hem hüzün hem de mutlulukla doludur.

Vatan şairinin evinde bir diğer vatan şairini andığımız gibi Dünya'ya Türk zafer destanı yazan Çanakkale yiğitlerini de yad etmenin mutluluğunu ve duygu yüklü anlarını yaşıyoruz.Bu anlamlı günde,Namık Kemal evimizde bizleri yalnız bırakmayıp gelen dernek başkanlarıma ve şiir-müzik sevdalısı tüm dostlara teşekkür ederim" Dedi.

Tekirdağ Tarih Bilincinde Buluşanlar derneği başkanı Hüseyin Bayol da, "daha 15 yaşında okul sıralarında olması gereken gencecik çocuklar,boyları büyüklüğünde tüfeklerle bir destan yazdılar.Eğer bugün bu ülke dimdik ayaktaysa,ÇANAKKALE'DE ŞEHİT DÜŞEN 15 LİK DELİKANLILAR SAYESİNDEDİR.Ayrıca bu zorlu mücadeleyi yazdığı istiklal marşı ile ölümsüzleştiren Mehmet Akif Ersoy'un da hakkı ödenmez.Hayatımıza anlam katan kadınların da hakkını asla ödeyemeyiz.Kendilerine sevgi ve minnet duyuyorum" Dedi. Tekirdağ Tümkasder başkanı Rasim Gürsoy, "bu değerli dernek mensuplarıyla geç tanıştım ama dostluk ve kardeşlik dolu bu grubun içinde olmak onur vericidir.

Bu güzide grupla daha çok güzel organizasyonlara imza atacağız" Dedi. Tekirdağ'ın En Eski Esnaflarından Necmettin Tez'den Muhteşem Hediye Program şiir ve ezgilerle sona ererken,TEKİRDAĞ'IN EN ESKİ ESNAFLARINDAN NECMETTİN TEZ,NAMIK KEMAL DERNEĞİ BAŞKANINA YAĞLIBOYA NAMIK KEMAL TABLOSU HEDİYE ETTİ.

Tablonun bir diğer özelliği de,çerçevesinin yaklaşık 40-50 yıllık olmasıydı.Program,toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Kaynak : Murat Ürtekin