info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Polisinden Uyuşturucuya Darbe

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Çorlu Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği görevlilerince yapılan 2 ayrı operasyonda uyuşturucu tacirlerine darbe vuruldu. Yapılan operasyonlarda 10 kilogram eroin ve 898 gram toz esrar ile uyuşturucuların zulalanması ve satışında kullanılan malzemeler ele geçirildi.


Tekirdağ ve Çorlu polisinin gerçekleştirdiği 2 ayrı operasyon hakkında bilgiler veren Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik çalışmaların etkin ve kararlı bir şekilde sürdürüleceğini söyledi.

Müdür Yılmaz: “Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü olarak geleceğimizin teminatı olan geçlerimiz başta olmak üzere toplumumuzun her kesimi uyuşturucu maddelerin zararlarından korumak amacıyla uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik çalışmalar etkin ve kararlı bir şekilde devam edecek. Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Çorlu Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği görevlilerince uyuşturucu madde kullanımı ve satışı ile mücadele kapsamında yürütülen istihbari çalışmalar sonucunda operasyonlar gerçekleştirildi. Tekirdağ il merkezinde ikamet eden kimlikleri tespit edilen 2 kişinin ellerinde ki yüklü miktarda uyuşturucu maddeyi yurt dışına göndermek ve satmak için müşteri aradığı yönün de bilgiler alınması üzerine Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığınca alınan talimatlar doğrultusunda çalışma başlatıldı. Yapılan operasyon neticesinde iki kişi yakalandı. Şahısların ellerinde poşet içinde 25 ayrı paket halinde toplam 4 kilogram eroin ele geçirildi. Alınan arama kararı ile 2 kişiye ait ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda da bin 100 gram eroin ile paketleme ve zulalama işleminde kullanılan birçok materyal ele geçirildi. Evde yapılan aramada ise 1 adet araç lastiği üzerindeki jantın içine zula yapılarak yerleştirilmiş 5 bin 150 gram olmak üzere toplam 10 kilo 250 gram eroin ele geçirildi. Yakalanan 3 kişi gözaltına alındı” dedi.

Müdür Yılmaz zehir tacirlerine yönelik olarak Çorlu`da gerçekleştirilen operasyonla alakalı olarak ise: “Çorlu’da kimliği tespit edilen 1 kişiye yüklü miktarda uyuşturucu madde geldiği ve bunları evine gelen müşterilere satacağı yönünde bilgiler alınması neticesinde arama kararı ile yapılan operasyonda 898 gram toz esrar, 1 adet hassas terazi, jelatin ve bin 200 TL para ele geçirildi. Eve yapılan operasyonda şüpheli bir kişi daha gözaltına alındı. Mahkemeye sevk edilen 2 kişiden 1’i tutuklanırken diğeri serbest bırakıldı” diye konuştu.

Kaynak : Tekirdağ Yeni Haber