info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Şarköylü Roman Vatandaşlara Ev Yapım Çalışmaları

Şarköy de Yaşayan Roman Vatandaşlara Ev Yapılması İçin Başlatılan Çalışmaların Sürdürülüğü Bildirildi

Çalışmalar Kapsamında Roman vatandaşların ihtiyacını karşılamak üzere Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na konut yapımı için önerilen Şarköy'ün İstiklal Mahallesi Yatsı Bağlar mevkisinde bulunan 25 bin 90 metrekarelik arazi TOKİ tarafından yeterli görülmediğinden, konut yapımına uygun başka bir yerin tespiti için çalışma yapmak üzere bir komisyon kuruldu.

Tekirdağ
Vali Yardımcısı Mehmet Ali Çeviker başkanlığında Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü'nden Harita Mühendisi Onur Uraz, Kadastro İl Müdürlüğü'nden Kontrol Mühendisi Zeki Özcan, DSİ 113. Şube Müdürlüğü'nden Ziraat Mühendisi Nadi Yurdakul, Tarım İl Müdürlüğü'nden Ziraat Mühendisi Erkan Uraslı, Çevre ve Orman Müdürlüğü'nden Çevre Mühendisi Burcu Uzun ve TREDAŞ İşletme Müdürlüğü'nden Elektrik Mühendisi Teknik Şube Müdürü Ertan Yılmaz'dan oluşan Komisyon üyeleri, çalışmalarda bulunmak üzere Şarköy'e gelerek Belediye Başkanı Süleyman Altınok'u makamında ziyaret etti.

Altınok, burada yaptığı konuşmada, komisyonunun Roman vatandaşlara Konut yapımı için çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

Daha önce TOKİ'ye önerilen 25 bin 90 metrekarelik 138 ada 25 nolu parselin konut yapımına uygun bulunmadığını belirten Altınok, komisyonun şimdi belediye ve hazine kayıtları üzerinde incelemelerde bulunduğunu söyledi.

Bu projeden yararlanmak isteyen 427 hanenin tespit edildiğini anlatan Altınok, şöyle konuştu:

'Belirlenen bu 427 hanenin 32'si kiracı olarak yer alıyor. Belirlenen bu 427 hanenin şu anda oturdukları bölgede yapılan inceleme neticesinde ailelerin bulunduğu ada da yapılaşmanın yüzde 95 oranında gerçekleştiği tespit edildi. Yapılan görüşmelerde belirlenen isimlerin başka bir yerde katlı bina yapılması halinde itiraz edebilecekleri anaşıldı. Ancak kişiler evlenen çocuklarına ayrı bir konut almak için olumlu yaklaşıyor. Çoğu kalaycılık ve sepetçilik yaparak geçinen bu ailelerin oturdukları 1-2 katlı binalarının bahçelerinde hayvan besliyor, at ve arabalarını da evlerinin bahçesinde konuşlandırıyor. Bu kişilerin oturdukları konutları boşaltmaları zor, buludukları alanda inşaat yapılmasıda kolay bir yöntem değil. Tüm bu çalışmaları gözden geçirdik. Soruna nasıl çözüm bulunacağına dair çalışmalar devam edecek.'