info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Sgk İl Müdürü Mahmut Kotan Dan Yeni Çalışmalarla İlgili Çok Önemli Açıklamalar

Tekirdağ Haber; Tekirdağ Sgk İl Müdürü Mahmut Kotan Dan Yeni Çalışmalarla İlgili Çok Önemli Açıklamalar.

Tekirdağ SGK il müdürü Mahmut Kotan  Tekirdağ’a atandığı günden bu yana kurumda görünen yenilikleri ve bundan sonra yapılacak uygulamaları basın toplantısında medyaya açıkladı.  Tekirdağ SGK il müdürlüğü Türkiye de ilk 10 içinde bulunan kurumun sıralamadaki yerinin tek haneli rakamlara düşürmeyi hedeflediklerini açıkladı.
 
Tekirdağ SGK il müdürlüğüne kayıtlı vatandaşlarımızın sorunlarını en kısa sürede sonuçlandırmak için kurumda çok özverili çalışmalar yapılmakta, kurumda bir ekip çalışması oluşturarak Tekirdağ SGK müdürlüğünü Malkara , Hayrabolu, Çorlu, Çerkezköy yen, açılacak olan Şarköy ilçe müdürlükleri ile vatandaşın kurumla olan işlerini en kısa sürede halletmek için çalışılmaktadır. İlimizin büyük şehir statüsüne geçmesiyle yeni kurulacak olan ilçelerin mevcut çorlu ,Çerkezköy ve merkez ilçedeki müdürlüklerimiz yakın mesafede olduğundan yeni ilçe müdürlüğü açılmasına gerek bulunmamaktadır.

Sürdürüle bilinir bir Sosyal Güvenlik Sistemine değinen Kotan, eski klişeleşmişlikten uzaklaşarak modern bir anlayış ile kapılarının 7 gün 24 saat vatandaşa hizmet için açık olduğunun altını çizdi.

E sistem konusunda yeni gelişmeler olduğunu ve bunun da vatandaşlara faydası olduğunu niteleyen Mahmut Kotan verdiği örnekler ile:  ihale konusu işler ya da özel nitelikteki inşaat işleri ile ilgili teminat iadesi/ilişiksizlik belgesi talebinde bulunan işverenler öncelikle iş bitim dilekçesini elden ya da posta yoluyla  ünitelerimize göndermekte ve bu taleplere istinaden ünitelerimizce ilgili makamdan ihale konusu veya özel nitelikteki inşaat ile ilgili bilgiler istenilmektedir.

Bu uygulama gerek ünitelerimiz gerekse işverenler yönünden emek ve zaman kaybı yaşanmasına neden olabilmektedir. Buna göre, konuyla ilgili hazırlanan “e-İlişiksizlik Uygulaması” ile işverenlerin elektronik ortamda iş bitim dilekçelerini Kurumumuza gönderebilmelerine ve ilgili makamlara sunulmak üzere ünitelerimizce düzenlenen yazıları barkot numarası almak suretiyle ilgili makama ibraz edilebilmelerine imkân sağlanmıştır. Bu uygulamadan yararlanmak isteyen işverenlerin Kurumumuz internet sitesinde yer alan E-SGK ekranından “Diğer Uygulamalar- İlişiksizlik Belgesi Başvuru” seçeneğini kullanmaları gerekmektedir’ dedi. Kayıt dışı istihdam ile mücadelenin devam ettiğini ve artık mazeret kabul edilmeden gerekenin yapılacağını belirtti.


SGK genel müdürlüğünce belirlenen sektörlerde bu güne kadar yapılan denetimlere ilave olarak kayıp kaçağın en aza indirilmesi için önümüzdeki aydan itibaren etkin denetim çalışmaları başlayacaktır.

Buna göre  icra hazırlık, icra ve satış bölümlerinin ve menkul satışlarıyla ilgili 15 kişilik bir çalışma grubu oluşturarak kuruma borcu olanlarla ilgili bundan sonra daha etkin çalışmalar yapılacaktır.  Amaçlarının cezalandırmak olmadığını ancak ödeyen ile ödemeyen arasında farkında ortaya konulması gerektiğinin mesajını yansıttı. ‘Avuç içi damar sistemi’ uygulaması başlayacağına da değinen il müdürü Kotan; 15 Kasım tarihinden itibaren uygulamanın start alınacağını ve öncelik ile özel hastanelerde başlanacağını belirtti. Kamu hastaneleri bu uygulamanın dışında kalacaktır gelir testi yaptıranlar ile yaptırmayanların da olduğunu şu ana kadar Tekirdağ sosyal dayanışma ve yardımlaşma vakfına müracaat eden  20 bin 45 test yaptırdı. Test uygulaması öncesi 58.000 kişinin yeşil kartlı olduğu düşünüldüğün de  yaptırmayanların da cezalı duruma düşmemeleri için biran evvel müracaat etmeleri konusunda uyardı.

SGK dan emekli olmak için müracaat eden vatandaşlarımızın maaş bağlanma işlemleri çok kısa sürede yapılmaktadır. Bu işlemler bundan böyle interaktif ortamda müracaatlarından sonra 1 ay içinde maaşlarının bağlandığını aktardı.

Sosyal güvenlik çalışmaları ve yenilikleri ile ilgili olarak okullara yönelik eğitim çalışmaları olduğunu ve 20 bin kitap ve cd gibi tanıtım ve bilgilendirme yapıldığının da altını çizerek eğitime dikkat çekti. İntibak çalışmalarının ve basamak çalışmalarının da tamamlanmak üzere olduğunu ifade eden il müdürü Mahmut Kotan ödemelerin başkanlık tarafından sağlanacağını hatırlattı. 6111 sayılı yeniden yapılandırmadan istifade eden işverenlerin de bugüne kadar aksayan taksitleri için iyileştirme çalışmaları yapılacaktır. Cari ödemelerinde aksayan işverenlere de 6183 sayılı kanun maddelerinin uygulanacağını belirtti.

2012 yılından itibaren 204.000 olan sigortalı çalışan sayımızın bu gün itibari ile 220.000 yükseldiğini , Türkiye de 10. Sırada yer alan Tekirdağ’ın bundan sonraki hedeflerinin daha çok sigortalı çalıştıran bir il olmasını hedefliyoruz dedi.

Tekirdağ il genelinde 65.810 SSK ve Bağ-Kur emeklisinin yer aldığını belirten il müdürü Mahmut Kotan Tekirdağ il genelinde denetmenlerimiz tarafından yapılan çalışma ile sigortasız çalışan işçilerin belirlenmesi ayrıca kurumdan haksız yere maaş alan kişilerin tespit edilerek almış olduğu maaşların kesilmesi ve bugüne kadar ödenenlerinde faiziyle geri alınması ayrıca Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulduğu açıkladı.

Tekirdağ SGK il müdürlüğü olarak vatandaşlarımıza kaliteli bir hizmet vermeye sağlık konusunda da her türlü desteği vermeye hazırız dedi.

MAHMUT KOTAN AÇIKLAMA VİDEO: