info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Sgk İl Müdürü Mahmut Kotan Görev Yaptığı Süre İçinde Yaptıklarını Anlattı

Tekirdağ SGK il müdürü Mahmut Kotan 1,5 yıldır Tekirdağ da yapılan çalışmaları ve bundan sonraki yapılacakları kamuoyuna duyurmak için gazetemiz Yeni Haber’e geniş ve özel açıklamalarda bulundu.

 

Tekirdağ SGK il müdürü Mahmut Kotan 1,5 yıldır Tekirdağ da yapılan çalışmaları ve bundan sonraki yapılacakları kamuoyuna duyurmak için gazetemiz Yeni Haber’e geniş ve özel açıklamalarda bulundu.
SGK il müdürü Mahmut Kotan güvenlik reformu yasasıyla ilgili reform öncesi ve şu an gelinen nokta arasındaki değerlendirmeleri rakamlarla anlattı. Ayrıca vatandaş odaklı hizmetleri yerine getirmek için yapılan çalışmaları ve SGK personelinin de misyonumuz ve vizyonumuzla ilgili yaptıkları çalışmaları, vatandaşların iş ve işlemlerini kolaylaştırmak, bugüne kadarki uzun zaman kaybına sebep olan bürokrasinin azaltılması için kurumda yapılan çalışmaları örnek olarak sağlık karnesinin kaldırıldığını, bağımsız çalışanlarla ilgili on-line tescil işleminin hayata geçtiğini örnekleriyle anlattı.
İlçelerde açılan sosyal güvenlik merkezlerine ek olarak Şarköy ilçesinde de bir merkezin açılışının yapıldığını buralarda kısa vadeli sigortalı tahsil müracaatları GSS tescil işlemleri sigortalı tescil ve hizmet bildirme gibi işlemlerin yapıldığını açıklayan Kotan, kayıt dışı istihdamla mücadele anlamında müdürlük olarak yapılan çalışmaları 2012 yılında Muhasebe, tekstil, İnşaat ,der, ve tuğla fabrikalarında yapılan denetimler sonucu 249.993.00TL ipc kesildiği, 2013 yılında tarama faaliyetinde 4 aylık sürede (AVM, Berber, kuaför, Güzellik salonu)380.988.80Tl ipc uygulandığını açıkladı.
Yeşil kartlar kaldırılarak bir çok yenilikler getirildiği sağlık uygulamaları standart birliği adı altında vatandaş lehine bir çok yeniliklerin yapıldığını anlatan Kotan, Tekirdağ’ın 257 köyden 75’ni 2013 yılı içinde ziyaret ettiklerini. 2013 yılı itibartıyla bu köylere SGK il müdürlüğü olarak biz vatandaşın ayağına gideceğiz sorunlarını yerinde tespit ederek çözümler arayacağız dedi.
Son dönemde uygulamaya geçen E-devlet uygulamaları işverene ve sigortalılara ne kolaylıklar sağlandığını da maddelerle açıkladı.
Yapmış olduğumuz röportajın tamamını aşağıdaki videolardan izleyebilirsiniz.