info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ TMO Buğday Alımında Türkiye İkincisi Oldu

Tekirdağ TMO 2013 sezonunda 156.000 ton buğday alımı, 3.500 ton Çeltik, 18.000 Ton emanet buğday alarak Türkiye genelinde Diyarbakır dan sonra ikinci oldu.

Tekirdağ TMO merkez müdürlüğüne bağlı Silivri, Çorlu, Hayrabolu, Muratlı, Malkara şubeleriyle birlikte 2013 sezonunda 156.000 ton buğday alımı, 3.500 ton Çeltik, 18.000 Ton emanet buğday alarak Türkiye genelinde Diyarbakır’dan sonra ikinci oldu.

Trakya da rekolte tahmini 750.000 ton olarak belirlenmişti. Tekirdağ müdürlüğüne bağlı şubelerle yapılan alımlarda büyük bir başarı elde ederek üreticinin güvenini kazanarak bu yıl randevulu olarak malını TMO ya verdi.

Yapılan alımlarda ortalama olarak 6.10 TL ile 6.70 TL arası müstahsile ödeme yapıldı. Tekirdağ TMO bağlı şube görevlileriyle birlikte buğday ekim alanları ve üretim tespiti yapmak amacıyla tüm köy ve beldelerde tespit yapılmakta. Bu konuyla ilgili üreticilerin ürettiği tarım ürünlerinin depolama ve finansman hazırlıkları için önümüzdeki harman sezonuna dair çalışmalar başlatıldı. Yapılan çalışmalarda üreticilerin görüş ve istekleri de tespit edilmekte.

Geçtiğimiz yıl yapılan TMO çalışmalarından üreticilerin çok memnun oldukları bu yıl TMO sezonda üreticiden peşin para mal almasaydı köylünün durumu çok vahim olurdu.

Tekirdağ Merkez müdürlüğünde piyasa fiyatlarının altında pirinç satışları ve fındık yağı satışları vatandaşlar tarafından çok rağbet görüyor. Pirincin kilosunun 2.30 TL fındık yağının da kilosu 6 TL den satılıyor. Tekirdağ TMO merkez müdürü Yaşar Fidancı yaptığı başarılı çalışmalarından ötürü bizde kutluyoruz. Tekirdağ Yeni habere yaptığı açıklamada TMO her zaman çiftçinin yanında desteğinde olmaya devam edecektir dedi. Ayrıca Tekirdağ silolarında otomasyon sistemlerinin yenilendiğini belirtirken,tüm idari binalarımız lojmanlarımız ve şube müdürlüklerinde “KURUMSAL KİMLİK” çalışması başlattıklarını, TMO nun yaptığı bu çalışmaları yakın zaman da vatandaşlarımız tarafından da görülecektir. Dedi.