info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ - Trakya da, Üniversitelerde Türban Yasağı Sürüyor

Edirne,Kırklareli ve Tekirdağ daki üniversitelerde, öğrencilerin türbanla girişine izin verilmiyor. Türbanlı öğrenciler, kampüs girişindeki güvenlik noktasına yaptırılan

Edirne,Kırklareli ve Tekirdağ daki üniversitelerde, öğrencilerin türbanla girişine izin verilmiyor. Türbanlı öğrenciler, kampüs girişindeki güvenlik noktasına yaptırılan kabinde türbanlarını çıkartarak okula girebiliyor.

YÖK ün, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi nde türbanla girdiği sınavdan öğretim üyesi tarafından çıkartılarak sınavı yok sayılan kız öğrencinin yaptığı şikayet üzerine, üniversiteye, Sadece disiplin işlemi yapabilirsin, yaptırım uygulayamazsın yazısı gönderdi. Bu yazı türban yasağını yeniden tartışmaya açarken, gözler bugün üniversitelere çevrildi. Edirne deki Trakya Üniversitesi ile Kırklareli Üniversitesi ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversiteleri nde türban yasağı devam etti.

Türbanlı öğrenciler, kampuslardaki güvenlik noktasına kurulan camı siyah film ile çevrili kabine girdi ve burada başlarındaki türbanı çıkartıktan sonra öğrenci kimliğini göstererek giriş yaptı. Üniversite yetkilileri, öğrencilerin okula türbanla girebileceklerine ilişkin resmi bir yazı gelmediğini ve bu nedenle yasağın devam ettiğini söyledi.