info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ valiliği kriz masası oluşturdu

Tekirdağ Valiliği, meteorolojinin etkili sağanak, sel ve su taşkını uyarısı nedeniyle, olası taşkın riskine karşı alınacak tedbirleri açıkladı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Tekirdağ ın bugün akşam saatlerinde Orta Akdeniz üzerinden gelecek yeni bir yağışlı havanın etkisi altına girmesinin beklendiği anımsatılarak, buna karşı kriz masası oluşturulduğu belirtildi.
İl genelinde meydana gelebilecek sel felaketine karşı başta Emniyet ve Jandarma ekipleri olmak üzere ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarının hazırlıklı olacağı ifade edilen açıklamada, kaymakamlıklar ve belediye başkanlıkları aracılığıyla da vatandaşlara gerekli uyarıların yapılması, dere yatağı gibi su baskını oluşabilecek yerlerin tahliye edilmesi, ilçelerde kriz merkezleri oluşturularak 24 saat çalışma esasına geçilmesi gibi önlemlerin alındığı bildirildi.
Açıklamada ayrıca, vatandaşların, 262 80 80-81-82-83 numaralı telefonları arayarak İl Kriz Merkezi ile irtibat halinde bulunması gerektiği kaydedildi.
Olası sel felaketi esnasında, gerekli olabilecek araç, gereç ve malzemelerin temininde görevli kurumların önceden tedbir alacak ve meydana gelebilecek ani sel, su baskını, taşkın, toprak kayması, yıldırım düşmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar karşısında, gerekli tüm tedbirlerin alınması hususlarında tüm kamu kurum ve kuruluşlarına gereken uyarılarda bulunulduğu ifade edildi.