info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Valiliğinden Lodos Uyarısı

Tekirdağ valiliğinden yapılan yazılı açıklamada hava durumu ile ilgili bilgi verildi;Beklenen Meteorolojik Hadise Ülkemizin Batı Bölgelerinde Kuvvetli Yağış ve Lodos Fırtınası Etkili Olacak. Genel Durum Ülkemizin batı bölgeleri yarın (Çarşamba) yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek.

Yarın sabah saatlerinde Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde başlayacak sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlar, yarın öğleden sonra batı Karadeniz ile İç Anadolu nun kuzeybatısı nda (Ankara ve Eskişehir çevrelerinde) devam edecek.Yağışlar Marmara nın batısı, (Çanakkale,Edirne, Tekirdağ, Kırklareli) Kıyı Ege, (İzmir, Aydın, Denizli, Muğla çevreleri) ve batı Akdeniz de kuvvetli olacak.
Yağışlı hava Perşembe günü; Marmara nın doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Güneydoğu Anadolu ile doğu Anadolu nun batısında etkili olacak.
Lodos; yarın Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ile batı Karadeniz bölgelerinde, Perşembe günü İç Anadolu nun doğusu,(Yozgat,Sivas, Kayseri,Niğde) doğu Akdeniz,(Adana,K.Maraş,Mersin,Hatay) orta Karadeniz in iç kesimleri (Amasya,Çorum, Tokat) ile doğu Anadolu nun batısında (Malatya, Elazığ, Erzincan) saatte 60 - 70 km hızla kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.
Lodos fırtınası ve kuvvetli sağanak yağışın oluşturacağı olumsuz şartlara karşı (soba-baca ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler,çatı uçması,ani su baskını, sel, taşkın ve yıldırım düşmesi) vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olmaları gerekmektedir. Oluşması Muhtemel Riskler - Ani Sel - Su Baskını - Yıldırım - Çatı Uçması - Soba ve Doğalgaz Kaynaklı Baca Gazı Zehirlenmesi. Denildi..