info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Valisi Aydın Nezih DOĞAN ın 19 mayıs mesajı

Tekirdağ Valiliğinden 19 Mayıs Atatürk ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı açıklaması yapıldı.

Tekirdağ Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada;Büyük Önder Atatürk ün Milli Mücadeleyi başlattığı tarihi günün 90. yıldönümünü hep birlikte kutlamanın mutluluğu ve heyecanı içerisindeyiz.
Yüce Atatürk ün doğum günü kabul ettiği 19 Mayıs aynı zamanda laik, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti nin kurulmasına uzanan sürecin ilk adımıdır. Bu adım milli mücadeleyi başlatabilmiştir. O milli mücadele; sonsuza dek yaşatmaya kararlı olduğumuz Türkiye Cumhuriyeti fikrinin de doğru sonuçlarının yaşandığı zaman dilimizidir.
19 Mayıs aynı zamanda Atatürk ün gençliğe verdiği önem ve değerin bir sembolüdür. Büyük Önder Atatürk, " Sizler, yani yeni Türkiye nin genç evlâtları, yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz. Dinlenmemek üzere, yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar. Türk gençliği gayeye, bizim yükselme idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir." diyerek, büyük özverilerle kurulan Cumhuriyet inin ancak gençlerin omuzlarında yükseleceğine işaret ederek, Cumhuriyeti Türk Gençliği ne emanet etmiştir.
Bizlerinde bu bilinç içerisinde tüm çabamız, geleceğimizin güvencesi gençlerimizin yarınlara en iyi şekilde hazırlanmasına imkân sağlamak ve onlara müreffeh bir ülke bırakmaktır.
Kurtuluş mücadelemizin meşalesi olan bu özel günün 90 ıncı yıl dönümünde, tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nı kutluyor, başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum." Denildi..